voetbalzone

Update: 'Er is nooit sprake geweest van een vertrek van Dani Alves'

Daniel Cabot Kerkdijk24 jul 2012, 14:25
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2012, 14:25
Advertentie

Dani Alves werd wekenlang met een vertrek bij Barcelona in verband gebracht. Pas toen Tito Vilanova, de opvolger van Josep Guardiola, na verloop van tijd aangaf dat de Braziliaan een belangrijke speler in zijn plannen was, stopte de berichtgeving over een eventuele transfer. Alves had liever gezien dat Barcelona via een communiqué een voortijdig einde aan de geruchtenstroom had gemaakt.

/

"Er waren veel geruchten en ik vond het vervelend dat Barcelona de berichten over een transfer niet ontkrachtte", erkent Alves maandag. "Maar aan andere kant heb ik er ook wel begrip voor. Een club kijkt eerder naar zijn eigen belangen dan die van een speler. Ik doel niet op Tito. Mijn omgeving kreeg hoogte van de geruchten en niemand beweerde het tegenovergestelde. Dan voelt het aan als een vertrouwensbreuk."

"Tito heeft veel vertrouwen in mij en ik hoop hem dat terug te betalen met mijn spel." Het contract van Alves loopt in de zomer van 2015 af. "Als ik ooit bij Barcelona wil of moet vertrekken, dan hoop ik door dezelfde deur te vertrekken als ik ben binnengekomen. Dat ik iets voor de club heb betekend."

Update 24 juli 14:25 uur - 'Er is nooit sprake geweest van een vertrek van Dani Alves'
Dani Alves zei ervan te balen dat niemand bij Barcelona de geruchten over een transfer voor de Braziliaan ontkende, maar daar hoeft de vleugelverdediger verder niets achter te zoeken. "Er is nooit sprake geweest van een vertrek van Dani Alves", benadrukte Tito Vilanova dinsdag op de persconferentie. "Hij baalde ervan dat niemand de geruchten ontkrachtte en de volgende keer zal ik dat doen. Hij is een van de beste aankopen van Barcelona geweest in de laatste jaren en is de beste aanvallende rechtsback van de wereld. Dani is erg belangrijk voor dit team, natuurlijk willen we hem behouden."

Bezig met laden …