voetbalzone

Update: Espanyol haalt Mexicaanse trainer terug naar Spanje

Erik van Dam28 nov 2012, 10:30
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2012, 10:30
Advertentie
/

Espanyol lijkt als eerste club in de Primera División afscheid te hebben genomen van zijn trainer. Diverse Spaanse media melden dat de tweede club van Barcelona ervoor gekozen heeft Mauricio Pochettino op straat te zetten. De veertigjarige coach lijkt geslachtofferd te zijn vanwege de aanhoudende zwakke prestaties in de competitie. Espanyol, vorig seizoen nog veertiende, staat stijf onderaan met negen punten.

Pochettino werd in januari 2009 de derde trainer in dat seizoen die Espanyol onder zijn hoede kreeg. De club stond toen derde van onderen, maar finishte uiteindelijk nog verdienstelijk als nummer tien. In de daaropvolgende zomer tekende hij voor drie jaar bij, maar nu is hij op straat gezet. Zondag verloor Espanyol voor de derde maal op rij en voor de achtste keer in dertien duels, dit seizoen.

Pochettino’s opvolger is nog niet bekend: in Spanje circuleerde direct de naam van Marcelino, maar het kan ook zo zijn dat Javier Aguirre benoemd zal worden tot de nieuwe sterke man. Pochettino , voor wie zijn klus bij Espanyol zijn eerste baan als trainer was, is voorlopig werkloos. Als speler kwam hij tot meer dan 250 wedstrijden voor los Periquitos.

Update 26 november 18:30 uur - Eerste ontslag in Primera División 2012/13 inmiddels een feit
De wegen van Mauro Pochettino en Espanyol scheiden met onmiddellijke ingang. De club uit Barcelona maakt maandagavond via de officiële kanalen bekend dat het contract van de Argentijnse oefenmeester per direct is ontbonden. Espanyol neemt ook afscheid van technisch directeur Ramón Planes, die samen met Pochettino een persconferentie om 19.30 uur zal geven. Over wie het takenpakket van Pochettino overneemt, is vooralsnog geen officiële informatie.

Update 28 november 11.30 uur - Espanyol haalt Mexicaanse trainer terug naar Spanje
Espanyol heeft enkele dagen na het ontslag van Mauro Pochettino een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De tweede club uit Barcelona maakt op de website van de club melding van de komst van Javier Aguirre, die zonder club zat sinds zijn vertrek bij Real Zaragoza, ruim een jaar geleden. De Mexicaan, die twee keer bondscoach van zijn land was, werkte in Spanje ook al voor Atlético Madrid en Osasuna.

Bezig met laden …