voetbalzone

Update: Everton bevestigt gesprekken met waarschijnlijke opvolger Moyes

Matthijs van Laar29 mei 2013, 16:05
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2013, 16:05
Advertentie
/

Het lijkt een kwestie van tijd totdat Everton zal aankondigen dat Roberto Martínez de taken overneemt van David Moyes. Wigan Athletic heeft namelijk aangekondigd dat de Spaanse coach de club zal verlaten. Martínez geldt sinds het vertrek van Moyes naar Manchester United als de hoofdgegadigde om op Goodison Park aan de slag te gaan. The Toffees zelf hebben daarover nog geen officiële mededelingen gedaan.

Wigan-voorzitter David Whelan maakte het nieuws dinsdagmiddag wereldkundig. Volgens de preses vroeg Martínez hem toestemming om te mogen vertrekken. “Wij hebben hem die permissie gegeven”, meldt hij tegenover de BBC. “Hij heeft het gevoel dat hij niet de juiste persoon is om ons terug te brengen naar de Premier League. Roberto houdt van Wigan en de fans, maar wij zullen nu moeten handelen en een vacature uitzetten.”

De 39-jarige Martínez eindigde dit seizoen met the Latics op de achttiende plek, waardoor de club voor het eerst sinds 2005 weer afdaalt naar het tweede niveau in Engeland. Desondanks staat de Zuid-Europeaan hoog aangeschreven in het Verenigd Koninkrijk en werd hij meteen genoemd als de belangrijkste kandidaat om Moyes bij Everton op te volgen. Bill Kenwright, voorzitter van de club uit Liverpool, zou al meerdere gesprekken hebben gevoerd met de Spanjaard.

Update 29 mei 16.05 uur - Everton bevestigt gesprekken met waarschijnlijke opvolger Moyes
Bill Kenwright, voorzitter van Everton, heeft te kennen gegeven dat hij binnen 48 uur om de tafel gaat met Roberto Martínez. Inzet is om de voorwaarden van een dienstverband van de Spanjaard in Liverpool te bespreken. Mochten er zich geen problemen voordoen, dan maken the Toffees mogelijk nog voor het weekend de opvolger van de naar Manchester United vertrokken David Moyes wereldkundig.

Bezig met laden …