voetbalzone

Update: Ex-spits sc Heerenveen daalt af naar 2. Bundesliga

Erik van Dam31 aug 2011, 19:49
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2011, 19:49
Advertentie

De wegen van Rob Friend en Hertha BSC gaan uiteen. De dertig jaar oude Canadees, die in het seizoen 2006//07 uitkwam voor zowel sc Heerenveen als Heracles Almelo, heeft het in Duitsland bepaald niet laten zien en moet vertrekken. Duitse media, die Friend al hebben omgedoopt tot een heuse Flop-Stürmer, melden dat hij tot 31 augustus de tijd krijgt zijn heil elders te zoeken.

/

Friend was kort na zijn vertrek uit Friesland nog succesvol over de grens. Hij maakte in één seizoen achttien goals voor Borussia Mönchengladbach en in de twee seizoenen die volgden, maakte hij al met al nog eens tien treffers. Hertha haalde hem daarom naar Berlijn, maar kwam bedrogen uit. Op het tweede niveau had Friend maar een beperkte bijdrage in het kampioenschap: vijf treffers.

De spits kampt met een heuse vormcrisis en Markus Babbel heeft het nu gehad met Friend. Tijdens de eerste speelronde van de Bundesliga, afgelopen weekend, zat de ervaren aanvaller niet eens meer bij de selectie. Nu blijkt waarom: Babbel wil dat Friend, die nog een contract voor twee jaar heeft in Berlijn, op zoek gaat naar ander emplooi. De club verlangt wel een transfersom.

Update 31 augustus 19:49 uur - Ex-spits sc Heerenveen daalt af naar 2. Bundesliga
Rob Friend vervolgt zijn profloopbaan bij Eintracht Frankfurt in de 2. Bundesliga. Friend, die in het seizoen 2006/07 uitkwam voor zowel sc Heerenveen als Heracles Almelo, verlaat Hertha BSC en koerst met een driejarig contract op zak naar Frankfurt. In Berlijn waren de verwachtingen hooggespannen, nadat Friend overkwam van Borussia Mönchengladbach. Uiteindelijk viel de Canadees echter tegen, met slechts vijf goals in 25 duels. Op het tweede niveau in Duitsland moet hij zichzelf zien te hervinden.

Bezig met laden …