voetbalzone

Update: Ex-VVV’er maakt na overwinnen ziekte rentree voor Eindhoven

Bart Kruyt09 nov 2011, 08:32
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2011, 08:32
Advertentie

Frank van Kouwen is niet blij met VVV-Venlo. De voormalig verdediger van de Limburgers kreeg acht maanden geleden darmkanker, maar wist de ziekte te overwinnen. Desondanks besloot zijn werkgever zijn aflopende contract in die periode niet te verlengen. Een pijnlijke beslissing voor Van Kouwen, op een pijnlijk moment.

Toen de verdediger tijdens zijn ziekte een duel van VVV bezocht, werd hij na afloop even apart genomen door technisch directeur Mario Captein. “Hij zei: ‘Hoe is het? Loop trouwens maar even mee.’ Ik dacht: ‘Hij heeft iets leuks voor me liggen’”, aldus de verdediger. “Hij zei: ‘Even over je contract. Het team draait natuurlijk niet zo goed en in de eerste seizoenshelft heeft iedereen onder zijn niveau gespeeld. En jij ook. Je hebt gewoon onder je niveau gepresteerd. Daarnaast gaan we verjongen, dus je contract wordt niet verlengd.’”

In gesprek met Voetbal International laat de mandekker vrijdag weten de gang van zaken te betreuren. “Ja, wat zeg je dan? Binnen twee minuten stond ik weer buiten. Verder zei hij niks. Niet van: ‘We willen straks in mei eens kijken of we nog iets kunnen betekenen voor elkaar, we willen jouw kant van het verhaal graag eens horen, misschien kunnen we je ergens in helpen’ - niks! Alleen die mededeling. ‘Ondermaats gepresteerd.’ Ik had geen reactie. Wat moet je zeggen?”

Reactie Berden
Clubvoorzitter Hai Berden heeft in een reactie tegenover hetzelfde medium aangegeven de zaak niet goed te keuren. “De manier waarop hem dit is meegedeeld en het moment zijn beiden heel erg ongelukkig geweest. Ik kan me dus voorstellen dat dit heel moeilijk is geweest voor hem”, aldus de sportbestuurder. Over de rol van collega Captein laat Berden het volgende weten: “Ik zou het anders hebben gedaan, maar het is gezegd in de veronderstelling dat het voor Frank een bevestiging zou zijn van wat eigenlijk al besproken was. Heel vervelend allemaal.”

Update 9 november 9:32 uur - Ex-VVV’er maakt na overwinnen ziekte rentree voor Eindhoven
Frank van Kouwen hoopt zich vanaf nu weer alleen op het voetballen te kunnen richten. De verdediger heeft zijn strijd tegen kanker gewonnen en heeft inmiddels ook zijn rentree als voetballer gemaakt, meldt De Telegraaf. Dinsdag speelde de 31-jarige Van Kouwen met het reserveteam van FC Eindhoven een oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser RKSV Nuenen. In december werd bij de stopper, die toen nog voor VVV-Venlo uitkwam, een kwaadaardige darmpoliep ontdekt. Vervolgens kon hij als amateur aan de slag in Eindhoven.

Bezig met laden …