voetbalzone

Update: FA besluit Agüero niet te straffen voor charge op Luiz

Bart Kruyt15 apr 2013, 16:35
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2013, 16:35
Advertentie

Manchester City bereikte zondag ten koste van Chelsea de finale van de FA Cup en Sergio Agüero maakte het winnende doelpunt. Na afloop wordt er echter vooral gesproken over een andere actie van de aanvaller, die met twee voeten op het lijf van de vallende David Luiz stampte. Agüero ontsnapte aan een rode kaart: sterker nog, scheidsrechter Chris Foy trok niet eens geel.

Foy heeft in zijn wedstrijdrapport gemeld dat hij en zijn assistenten de overtreding van Agüero niet gezien hebben en el Kun kan dan ook rekening houden met een schorsing op basis van tv-beelden. Luiz heeft de beelden inmiddels al gezien: "Veel mensen begonnen tegen me over die tackle, maar ik had het nog niet gezien, omdat het in mijn rug gebeurde", zei de Braziliaan. "Agüero is een geweldige speler, maar hij moet eerlijk tegen zichzelf zijn en zijn excuses aanbieden."

"Ik vergeef iedereen in mijn leven", vervolgde Luiz. "Mensen zijn blij als Agüero scoort of iets anders moois doet, maar veel kinderen hebben deze wedstrijd ook gezien en dit was een slecht voorbeeld. Of ik mijn excuses zou aanbieden als ik in zijn schoenen stond? Natuurlijk, ik zou mijn excuses aanbieden aan iedereen. Voetbal is een prachtige sport en ik wil alleen mooie dingen laten zien. Ik ken Agüero niet als een speler die harde overtredingen maakt, dus ik vergeef hem."

Update 15 april 16.35 uur - FA besluit Agüero niet te straffen voor charge op Luiz
De overtreding haalde alle Engelse media, maar Sergio Agüero wordt niet gestraft voor de charge die hij beging op David Luiz tijdens Chelsea-Manchester City (1-2), zondag. De Argentijnse aanvaller stampte met twee voeten op het lichaam van Luiz, die later op de dag opmerkte dat Agüero hem best zijn excuses zou mogen aanbieden. Of dat inmiddels is gebeurd is onbekend, maar zeker is al wel dat El Kun niet gestraft wordt. De FA besluit geen verder onderzoek in te stellen naar de Manchester City-aanvaller.

De overtreding van Sergio Agüero:

Bezig met laden …