voetbalzone

Update: Faber zet streep onder kwestie-Zanka: 'Intern opgelost'

Daniel Cabot Kerkdijk15 apr 2014, 23:31
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2014, 23:31
Advertentie

Mathias Jörgensen ontbrak afgelopen weekeinde in de wedstrijdselectie van PSV voor het thuisduel met Feyenoord (0-2). Volgens De Telegraaf lag er geen technische beslissing ten grondslag. De verdediger vertoonde naar verluidt ‘ongepast gedrag’ op de training.

Jörgensen werd bestraft voor een scheldkanonnade in de richting van assistent-trainer Chris van der Weerden, vorige week op de training. Ernest Faber, de tijdelijke vervanger van Phillip Cocu, kon het gedrag richting zijn collega niet waarderen en liet de verdediger buiten de wedstrijdselectie.

Jörgensen moest maandag met Jong PSV in actie komen tegen de beloften van FC Twente, die in Enschede met 2-0 wonnen. De 23-jarige Deen speelde ook dit seizoen slechts een handvol duels voor PSV en hoopt komende zomer wel een vertrek te forceren.

Update 15 april 23.31 uur - Faber zet streep onder kwestie-Zanka: 'Intern opgelost'
PSV treft geen verdere maatregelen tegen Mathias Zanka Jörgensen. De verdediger ging op de training van de club tekeer tegen assistent-trainer Chris van der Weerden en werd om die reden gepasseerd voor de wedstrijd tegen Feyenoord van zondag. Ernest Faber, interim-trainer tijdens de absentie van Phillip Cocu, besloot de Deen uit de wedstrijdselectie te laten. Inmiddels is de lucht geklaard, zegt Faber tegen het Eindhovens Dagblad. "De zaak is intern opgelost, we hebben elkaar de komende weken allemaal keihard nodig."

Bezig met laden …