voetbalzone

Update: Farfán hervat loopbaan in Rusland: ‘Dit is een prachtige kans’

Gijs Freriks29 jan 2017, 12:45
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2017, 12:45
Advertentie

Jefferson Farfán maakt mogelijk zijn rentree bij PSV. De 32-jarige rechtsbuiten zit sinds zijn vertrek bij Al-Jazira in oktober zonder werkgever en staat volgens El Bocón in de belangstelling van de nummer drie van de Eredivisie. De concurrentie in de strijd om de Peruviaan is echter niet mals.

/

Farfán, 69-voudig international, zou ook in beeld zijn bij Fenerbahçe, Sheffield Wednesday, Celta de Vigo, América de Cali, Allianza Lima, Independiente Santa Fé en bij clubs uit Brazilië, Rusland, Mexico, China en de Major League Soccer. Hij leek aanvankelijk op weg naar Allianza, want die club had al sponsoren bereid gevonden om het salaris van Farfán te betalen. De buitenspeler zette uiteindelijk zelf een streep door een terugkeer.

Of een terugkeer in het Philips Stadion voor Farfán meer voor de hand ligt, zal de toekomst moeten uitwijzen. PSV is door het vertrek van Beto en Luciano Narsingh wel op zoek naar een extra voorhoedespeler, ook omdat Florian Jozefzoon heeft aangegeven weg te willen. PSV hanteert voor hem een vraagprijs van een half miljoen euro. Voor Farfán hoeft vanwege diens transfervrije status niets betaald te worden.

Foca, zoals Farfán ook wel genoemd wordt, komt uit de jeugdopleiding van Allianza Lima en maakte daar ook zijn debuut in het profvoetbal. Hij vertrok in 2004 naar PSV en met de Eindhovenaren won hij onder meer vier landstitels en één keer de KNVB Beker. Farfán verkaste in de zomer van 2008 voor naar verluidt tien tot veertien miljoen euro naar Schalke 04 en speelde daarna alleen nog voor Al-Jazira.

Update 13.20 uur: ‘Jefferson Farfán medisch gekeurd en op weg naar Rusland’
Een terugkeer naar PSV lijkt voor Jefferson Farfán niet tot de opties te behoren. De Peruaan staat volgens El Popular namelijk op het punt om zich te verbinden aan Lokomotiv Moskou. De clubloze aanvaller is naar verluidt de medische keuring succesvol doorgekomen en zet binnenkort in Spanje zijn krabbel onder een contract.

Update 29 januari 13.45 uur - Farfán hervat loopbaan in Rusland: ‘Dit is een prachtige kans’
Jefferson Farfán werd in verband gebracht met een terugkeer naar PSV, maar dat lijkt niets meer dan een gerucht te zijn geweest. De rechtsbuiten heeft zondag namelijk een contract getekend bij Lokomotiv Moskou, de huidige nummer negen van de Premjer Liga. “Dit is een prachtige kans voor mij. Ik bedank de voorzitter, de club en de fans. Hup Lokomotiv”, zegt Farfán in een video op Twitter.

Bezig met laden …