voetbalzone

Update: ‘Fàbregas speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Chelsea’

Daniel Cabot Kerkdijk05 jan 2019, 08:13
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2019, 08:13
Advertentie

De toekomst van Cesc Fàbregas lijkt in de Ligue 1 te liggen. L’Équipe meldt dinsdagavond dat de gesprekken tussen de middenvelder en AS Monaco zich in een vergevorderd stadium bevinden. Fàbregas beschikt over een aflopend contract met Chelsea en lijkt de Premier League-club zodoende nog deze maand te gaan verlaten.

Volgens de Franse sportkrant wordt een eventuele overgang van Fàbregas naar Monaco naar alle waarschijnlijkheid nog volgende week afgerond. Bij de huidige nummer negentien van de Ligue 1 zou de Spanjaard een oude bekende tegenkomen: voormalig teamgenoot Thierry Henry. De oud-aanvaller van onder meer Arsenal en Barcelona staat sinds enkele maanden voor de selectie van de Monegasken, die ook onder zijn leiding niet zijn opgestaan.

Monaco houdt op de ranglijst alleen hekkensluiter Guingamp twee punten onder zich. Van de veertien wedstrijden in alle competities onder leiding van Henry werden er slechts drie gewonnen. De verschillen onderin de Franse competitie zijn nog relatief klein en met de tussentijdse komst van Fàbregas hoopt Henry op betere resultaten in de tweede seizoenshelft.

Fàbregas, 31 jaar, was afgelopen seizoen een belangrijke speler voor Antonio Conte, maar opvolger Maurizio Sarri ziet het minder in de voormalig Europees kampioen en wereldkampioen zitten. De Spanjaard deed dit seizoen slechts vijfmaal mee in de Premier League, waarvan vier keer als invaller.

Update 5 januari 9.13 uur - ‘Fàbregas speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Chelsea’
Cesc Fàbregas komt zaterdag in de FA Cup tegen Nottingham Forest voor de laatste keer in actie namens Chelsea, meldt Sky Sports. De Spaanse middenvelder heeft een aflopend contract in Londen en staat op het punt om de overstap naar AS Monaco te maken. Beide clubs zijn dicht bij een akkoord over de afkoopsom. Fàbregas is dit seizoen niet zeker van een basisplaats onder manager Maurizio Sarri en neemt zaterdag afscheid op Stamford Bridge. In Monaco gaat hij spelen onder Thierry Henry, met wie hij in het verleden samenspeelde bij Arsenal.

Bezig met laden …