voetbalzone

Update: FC Basel bevestigt: ‘Elneny zou tot een transfer kunnen komen’

Bart Kruyt05 jan 2016, 18:24
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2016, 18:24
Advertentie

Arsène Wenger ging zaterdag na de thuiswedstrijd tegen Newcastle United vragen over mogelijke versterkingen uit de weg en zei dat er op dit moment nog niets afgerond was. Dat klopt, maar de supporters van Arsenal mogen zich toch alvast verheugen op de komst van Mohamed Elneny, die alleen nog maar in afwachting is van een werkvergunning.

voetbalzone

Arsenal en FC Basel hebben een akkoord bereikt over een transfersom, terwijl de persoonlijke eisen van de middenvelder ook geen probleem waren. Elneny is volgens de Daily Mail al medisch gekeurd en wacht nu alleen nog op een werkvergunning. Wenger hoopt de Egyptenaar volgende week in de bekerwedstrijd tegen Sunderland al te kunnen inzetten.

Arsène Wenger is al een tijdje op zoek naar een extra middenvelder, nu Francis Coquelin en Santi Cazorla met zware knieblessures kampen en Aaron Ramsey en Mikel Arteta ook al behoorlijk wat wedstrijden hebben gemist door blessureleed. Jack Wilshere kwam dit hele seizoen zelfs nog niet in actie. Elneny speelde bijna honderd wedstrijden voor Basel en werd drie keer kampioen.

Een werkvergunning zou geen probleem moeten zijn, omdat de middenvelder al 41 interlands voor Egypte speelde. Hij zou met Arsenal mee mogen doen in de Champions League, omdat Basel dit seizoen de groepsfase niet wist te bereiken. Volgens de Daily Mail is de kans groot dat Elneny de enige winteraankoop van Arsenal gaat worden; er komt dus geen nieuwe spits.

Update 5 januari 19.24 uur - FC Basel bevestigt: ‘Elneny zou tot een transfer kunnen komen’
FC Basel heeft met weinig woorden bevestigd dat de transfer van Mohamed Elneny naar Arsenal bijna rond is. De middenvelder ontbrak maandag op de training ‘omdat hij de komende dagen tot een transfer zou kunnen komen’, zo valt er op de clubwebsite te lezen. De 23-jarige Egyptenaar zou alleen nog op een werkvergunning wachten. Hij is zelf al rond met the Gunners en de clubs zouden elkaar ook al hebben gevonden in een transfersom van zo’n zeven miljoen euro.

Bezig met laden …