voetbalzone

Update: FC Dordrecht is smaakmaker in ieder geval twee maanden kwijt

Bart Kruyt21 sep 2014, 10:30
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2014, 10:30
Advertentie

FC Dordrecht zal het voorlopig moeten zien te redden zonder Giovanni Korte. De aanvaller viel zaterdag geblesseerd uit in de derby met Excelsior en FOX Sports meldde al snel dat Korte waarschijnlijk een kuitbeenbreuk had opgelopen. Dat nieuws is inmiddels door Dordrecht bevestigd via het officiële twitterkanaal. Korte zal zodoende lang uit de roulatie zijn.

voetbalzone

Dat is natuurlijk een domper voor de 21-jarige speler zelf, maar ook voor Ernie Brandts, die Korte dit seizoen steeds een basisplaats gaf. De aanvaller scoorde nog tegen sc Heerenveen en PEC Zwolle, maar zal zijn ploeg voorlopig niet kunnen helpen. Het is nog niet bekend of Korte geopereerd moet worden en hoelang hij precies uit de roulatie zal zijn; daar meldt Dordrecht niets over.

Korte werd zaterdag kort voor rust neergehaald door Bas Kuipers en voelde direct dat het mis was. De aanvaller werd met een brancard van het veld gehaald en vervangen door Everon Pisas. De wedstrijd tussen Excelsior en Dordrecht eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Update 21 september 10.30 uur - FC Dordrecht is smaakmaker in ieder geval twee maanden kwijt
Giovanni Korte zou dit kalenderjaar nog zijn rentree kunnen maken voor FC Dordrecht. De aanvaller brak zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Excelsior zijn kuitbeen en Dordrecht maakt via de officiële kanalen bekend dat verwacht wordt dat de aanvaller ongeveer twee maanden uit de roulatie zal zijn. Dat zou betekenen dat hij eind november weer kan gaan spelen.

Bezig met laden …