voetbalzone

Update: FC Dordrecht rekent op sportiviteit van Belgen

Thijs Post13 jan 2015, 07:10
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2015, 07:10
Advertentie

FC Dordrecht kan gewoon beschikken over Andwelé Slory. De aanvaller had op 10 december een handtekening gezet voor een overschrijving naar het Belgische Turnhout, maar daarna ging hij in zee met FC Dordrecht. De KNVB moest daar nog mee akkoord gaan en dat is inmiddels gebeurd. Slory, die in 2011 was gestopt met het profvoetbal, gaat zijn rentree dus maken aan De Krommedijk.

“Andwelé heeft inderdaad een overschrijving naar Turnhout getekend en zou daar ook na de winterstop op amateurbasis zijn gaan trainen”, legt persvoorlichter Ester Bal van FC Dordrecht uit aan het Algemeen Dagblad. “Maar wel onder voorwaarde dat hij een andere keuze kon maken als er een aanbod van een andere club zou komen. Dat is ook zo met Turnhout besproken.”

Voorzitter Marcel Hendrickx van Turnhout verwacht niet dat hij Slory nog gaat zien in België. “Hij wilde hier als amateur zijn conditie op peil houden, tot wij deze week vernamen dat hij bij FC Dordrecht getekend had.” Turnhout heeft daarover geen contact gehad met de Nederlandse club. “Het lijkt er niet op dat wij Slory, een hele nette kerel overigens, zullen zien”, aldus Hendrickx.

Update 11 januari 18.18 uur - Turnhout laat Slory niet zomaar gaan: ‘Wordt ongetwijfeld vervolgd’
Andwelé Slory tekende op 10 december een contract bij KV Turnhout in België. Op 7 januari was de overschrijving officieel, maar op hetzelfde moment kwam FC Dordrecht met een persbericht dat het Slory had aangetrokken. Slory wil verder bij FC Dordrecht, maar Turnhout laat het er vermoedelijk niet bij zitten. Dat blijkt uit een statement op de clubwebsite. “Vraag is wat nu? Slory is officieel aangesloten bij KV Turnhout, daaromtrent kan geen enkele twijfel bestaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd”, meldt de club.

Update 13 januari 08.10 uur - FC Dordrecht rekent op sportiviteit van Belgen
FC Dordrecht hoopt dat Andwelé Slory aankomend weekend gewoon inzetbaar zal zijn. De aanvaller tekende in december een contract bij KV Turnhout in België, maar dat schijnt een amateurverbintenis te zijn geweest. "Nu het winterstop is, mag hij van club veranderen", stelt technisch directeur Marco Boogers van Dordrecht in gesprek met RTV Rijnmond. "Ze kunnen zorgen dat het een maand stagneert, maar wij nemen aan dat Turnhout sportief is en Slory niet in een lastig pakket gaat brengen."

Bezig met laden …