voetbalzone

Update: FC Dordrecht ziet opnieuw speler naar Brabant gaan

Erik van Dam25 jun 2011, 18:44
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2011, 18:44
Advertentie

FC Oss heeft zich versterkt met Bart van Muyen. De Jupiler League-club maakt dat vrijdag bekend via de officiële kanalen. De 28-jarige verdediger speelde zijn hele loopbaan voor FC Dordrecht en was toe aan een nieuwe uitdaging. Van Muyen is met 233 duels recordhouder van de Dordtenaren in het betaald voetbal. Voor hoelang hij heeft getekend bij de Eerstedivisionist is niet bekend.

Naast Van Muyen trok Oss ook nog een tweede versterking aan voor de defensie. Joost Ebergen komt over van NEC Nijmegen, waar hij bij de beloften speelde. De 21-jarige verdediger speelde in het seizoen 2009/10 al op huurbasis voor de uit de Topklasse gepromoveerde vereniging, maar keerde afgelopen jaargang terug naar Nijmegen.

Zijn contract liep af, dus was Ebergen vrij om te gaan en staan waar hij wilde. Hij voegt zich nu, net als Van Muyen, in Oss. Die laatste laat weten uit te zien naar het nieuwe seizoen. “Ik speel al sinds 1995 bij FC Dordrecht en was toe aan een nieuwe uitdaging en FC Oss lijkt me de juiste stap. Van Bart van Hintum en Erik Quekel heb ik positieve verhalen gehoord over FC Oss. Bovendien kende ik Mischa Rook en Bert Zwanenburg nog uit hun tijd in Dordrecht dus helemaal nieuw is het niet voor me.”

Update 18:44 uur - FC Dordrecht ziet opnieuw speler naar Brabant gaan
Na Bart van Muyen verlaat ook Marcel van der Sloot de gelederen van FC Dordrecht voor die van FC Oss. De promovendus in de Jupiler League maakt zaterdag op de officiële clubwebsite kenbaar dat Van der Sloot terugkeert op het oude nest. Tussen 2003 en 2007, toen de Ossenaren nog TOP Oss heetten, speelde de linksbenige middenvelder al voor de club. Hij is een contract voor één jaar aangegaan in Noord-Brabant.

Bezig met laden …