voetbalzone

Update: FC Eindhoven kan terugkeer oud-international Lucius vergeten

Peter Nusselder03 okt 2012, 10:36
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2012, 10:36
Advertentie

Aan het dienstverband van Theo Lucius bij RKC Waalwijk is na ruim een maand alweer een einde gekomen. De 35-jarige middenvelder vertrekt per direct bij de Eredivisieclub, waar hij eind augustus op amateurbasis aan de slag was gegaan. Lucius denkt niet aan spelen toe te komen bij RKC.

/

De middenvelder, die in 2005 driemaal uitkwam voor het Nederlands elftal, sloot iets meer dan een maand geleden aan bij de selectie van trainer Erwin Koeman. De routinier heeft de RKC-coach echter niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten en kwam nog geen minuut in actie voor de Waalwijkers. Lucius heeft blijkbaar niet het idee dat hem dit op korte termijn wel gaat lukken en gaat nu dus weer weg.

“Theo wil in zijn laatste jaren als voetballer graag speelminuten maken”, legt hoofdscout Janus van Gelder van RKC uit in gesprek met het ANP. Lucius is vanwege zijn amateurcontract vrij om verder te zoeken naar een nieuwe club en gaat nu proberen om elders aan de bak te komen. De middenvelder speelde na zijn debuut bij FC Den Bosch voor PSV, FC Utrecht, Feyenoord, FC Groningen en FC Eindhoven.

Update 26 september 17.10 uur - Oud-international Lucius staat open voor terugkeer naar Eindhoven
Theo Lucius is woensdag vertrokken bij RKC Waalwijk en weer op zoek naar een nieuwe club. De oud-international sluit een terugkeer naar FC Eindhoven niet uit: "Dat is zeker bespreekbaar. Ik weet dat ik met mijn ervaring van toegevoegde waarde kan zijn voor de jonge spelersgroep", zei Lucius tegen het Eindhovens Dagblad. Lucius maakte vorig seizoen deel uit van de selectie van FC Eindhoven en de directie wilde hem behouden, maar trainer John Lammers dacht daar destijds anders over.

Update 3 oktober 10.36 uur - FC Eindhoven kan terugkeer oud-international Lucius vergeten
De terugkeer van Theo Lucius naar FC Eindhoven is van de baan. De oud-international zit zonder club sinds zijn vertrek bij RKC Waalwijk en voelde wel wat voor een rentree bij de club waar hij afgelopen zomer afscheid van nam, maar de regels van de KNVB staan dit niet toe. Lucius speelde bij RKC al op amateurbasis en mag nu niet opnieuw onder die voorwaarden aan de slag. FC Eindhoven moet de 35-jarige verdediger/middenvelder daarom een contract aanbieden en dat kan de club niet, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Bezig met laden …