voetbalzone

Update: FC Groningen bevestigt contractnieuws over piepjonge debutant

Bart Kruyt04 dec 2012, 12:52
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2012, 12:52
Advertentie

Richairo Zivkovic blijft definitief langer aan FC Groningen verbonden. De aanvaller, die afgelopen zondag als drie na de jongste speler ooit zijn debuut maakte in de Eredivisie, tekent een driejarig contract bij de Trots van het Noorden. "Ik wil me hier verder ontwikkelen als speler en als persoon. Daarom kies ik er heel bewust voor om de komende jaren bij FC Groningen te blijven", zegt hij.

/

De zestienjarige Zivkovic kon volgens zijn zaakwaarnemer ook naar Ajax, PSV of Manchester City. "Richairo ontwikkelt zich stormachtig", zegt belangenbehartiger Daan Kramp tegen De Telegraaf. "Het is niet gek dat diverse topclubs in binnen -en buitenland concrete interesse in hem hebben. Echter, Richairo speelt al vanaf de D-pupillen bij FC Groningen en heeft altijd gezegd dat hij zijn debuut in het betaald voetbal bij FC Groningen wilde maken."

Dat gebeurde afgelopen zondag tegen Heracles Almelo. "Dat ik mijn debuut heb gemaakt is natuurlijk prachtig, maar nu is het aan mij om hard te blijven werken en mezelf door te ontwikkelen zodat ik op korte termijn een vaste speler van het eerste wordt", vertelt Zivkovic. "Ik ben erg blij met het vertrouwen wat uit dit contract spreekt." FC Groningen heeft het nieuws van de contractverlenging overigens nog niet bevestigd op de website van de club.

Update 4 december 13.52 uur - FC Groningen bevestigt contractnieuws over piepjonge debutant
Het nieuws dat dinsdagmorgen al naar buiten werd gebracht is in de middag officieel gemaakt door FC Groningen: Richairo Zivkovic blijft bij FC Groningen. De zestienjarige spits heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract, dat per 1 juli 2013 ingaat. Hij ligt dus tot medio 2016 vast bij Groningen. "Mijn naam werd gelinkt aan Juventus en Borussia Dortmund en vooral Manchester City is vaak genoemd. Concreet hebben we van geen enkele andere buitenlandse club officieel iets gehoord en daarbij heb ik altijd de intentie gehad hier te zijn", reageerde Zivkovic op de website van zijn club.

Bezig met laden …