voetbalzone

Update: FC Groningen bevestigt vertrek publiekslieveling naar Portugal

Bart Kruyt23 jan 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2013, 08:30
Advertentie

Hyun-Jun Suk keert voorlopig niet meer terug naar Nederland: althans, niet om nog te voetballen. De aanvaller vertrok maandag naar Madeira om een kijkje te nemen bij Marítimo en zou dinsdag terugkeren naar FC Groningen. Marítimo laat op de officiële website van de club echter weten dat Suk is vastgelegd en zijn loopbaan dus voort zal zetten in Portugal.

/

In het uitgebrachte statement staat niet te lezen of Groningen Suk zal verhuren of verkopen en, als dat laatste het geval is, voor hoeveel jaar de aanvaller zal gaan tekenen. De 21-jarige Zuid-Koreaan zal woensdag voor het eerst meetrainen bij Marítimo en zal vervolgens worden gepresenteerd aan de pers. Groningen heeft de transfer nog niet bevestigd.

Suk begon zijn loopbaan bij Ajax, waarvoor hij drie wedstrijden in de Eredivisie speelde. In de zomer van 2011 vertrok hij naar FC Groningen en voor die club kwam hij 28 keer in actie (vijf goals). Dit seizoen bleef zijn inbreng beperkt tot acht invalbeurten en hij scoorde nog niet in het eerste elftal. Suks contract in Groningen loopt komende zomer af.

Update 23 januari 09.30 uur - FC Groningen bevestigt vertrek publiekslieveling naar Portugal
Hyun-Jun Suk heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen al gespeeld. De Trots van het Noorden bevestigt woensdag op de officiële website van de club dat de aanvaller een meerjarig contract zal gaan tekenen bij Marítimo, dat Suk per direct overneemt. De Zuid-Koreaan had bij Groningen een verbintenis die in de zomer zou aflopen, maar de nummer twaalf van de Eredivisie heeft ingestemd met een transfervrij vertrek van Suk.

Bezig met laden …