voetbalzone

Update: FC Groningen ontkent miljoenenbod uit Saudi-Arabië

Gijs Freriks14 jul 2015, 18:50
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2015, 18:50
Advertentie

Tjaronn Chery stapt mogelijk over naar Al-Ahli. De club uit Saudi-Arabië heeft een verhoogd bod van liefst zesenhalf miljoen euro uitgebracht op de aanvaller van FC Groningen en de sportief directeur heeft maandag met Chery en zaakwaarnemer Ron Chery gesproken, zo melden Arabische media.

voetbalzone

Al-Ahli toonde vorig jaar zomer al belangstelling voor de 27-jarige Chery en bracht zelfs een bod van drie miljoen uit, maar algemeen directeur Hans Nijland liet de deal vanwege ‘onvoldoende financiële zekerheden’ niet doorgaan. De club uit Djedda meldde zich vorige maand opnieuw voor Chery, al zou de linkspoot een eerste voorstel reeds naar de prullenmand hebben verwezen.

De onderhandelingen tussen Chery en Al-Ahli zouden zich nu in een vergevorderd stadium bevinden en de club hoopt de transfer naar verluidt snel af te ronden. Als Chery toch niet komt, dan richt Al-Ahli zich tot John Chibuike van Gaziantepspor. De vraagprijs van Groningen bedraagt naar verluidt drieënhalf miljoen euro en Chery heeft nog een contract tot de zomer van volgend jaar. Hij is de afgelopen weken al met veel clubs in verband gebracht.

De namen van Udinese, Lazio, Galatasaray, Guangzhou R&F, Seattle Sounders, Queens Park Rangers, Werder Bremen en Rizespor werden bijvoorbeeld genoemd en een aanbieding van Aston Villa werd zelfs afgeslagen door De Trots van het Noorden. Chery speelde eerder voor onder meer ADO Den Haag en FC Twente en kwam vorig seizoen tot vijftien doelpunten en zes assists in de Eredivisie namens Groningen.

Update 14 juli 18.50 uur - FC Groningen ontkent miljoenenbod uit Saudi-Arabië
Al-Ahli heeft geen miljoenenbod op Tjaronn Chery uitgebracht. Algemeen directeur Hans Nijland zegt bij FOX Sports dat het ‘onzin’ is en dat de aanvaller bovendien in een topcompetitie aan de slag wil gaan. De club uit Djedda lijkt dus geen kans te maken op de komst van Chery.

Bezig met laden …