voetbalzone

Update: FC Porto maakt Defour en Mangala honderd miljoen euro waard

Robert Smid16 aug 2011, 22:47
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2011, 22:47
Advertentie
/

Steven Defour en Eliaquim Mangala lijken de Belgische competitie definitief achter zich te kunnen laten. Het tweetal van Standard Luik flirt al een tijdje met FC Porto, en in de onderhandelingen zou een doorbraak zijn ontstaan. Volgens Sporza is er inmiddels een akkoord bereikt tussen de twee ploegen over de transfer van zowel de middenvelder als de verdediger. Beide spelers tekenen voor vijf jaar.

Het Belgische medium meldt dat Standard Luik maandagmiddag om 17:00 uur een persconferentie geeft. Een aantal Waalse media weten inmiddels hoeveel geld er wordt overgemaakt naar de Belgische topclub. Volgens zowel La Dernière Heure als Le Soir zou FC Porto zes miljoen euro uitgeven aan de diensten van Defour, terwijl Mangala zeven miljoen euro moet opleveren voor Standard Luik.

Voor Defour betekent het eindelijk zijn langverwachte transfer naar het buitenland. De international kwam in 2006 over van RC Genk en is al jaren de sterkhouder op het middenveld van de club. Vrijwel iedere transferperiode trokken meerdere gerenommeerde clubs aan zijn jasje, maar telkens bleef hij. Mangala is negentien jaar en maakt een stormachtige ontwikkeling door. In de drie jaar dat hij bij Standard Luik speelde groeide hij uit tot Frans jeugdinternational.

Update 16 augustus 22:47 uur - Defour en Mangala definitief naar FC Porto: ‘Het is groot feest’
Steven Defour en Eliaquim Mangala stappen definitief over van Standard Luik naar FC Porto. Dat heeft de zaakwaarnemer van Defour, Paul Stefani, bevestigd aan Sporza. De gebruikelijke medische keuring heeft geen problemen opgeleverd. “Steven heeft zijn contract ondertekend, net als Eliaquim Mangala. De twee zijn zo gelukkig als iets, het is groot feest. De spelers zeggen dat ze met hun gat niet in de boter zijn gevallen, maar in de roomboter.” In het contract van het tweetal is een transferclausule van vijftig miljoen euro opgenomen.

Bezig met laden …