voetbalzone

Update: FC Volendam handelt snel en lost trainersprobleem intern op

Bart Kruyt06 mrt 2012, 19:50
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2012, 19:50
Advertentie

FC Volendam maakt het seizoen af met een andere hoofdtrainer. Het Noordhollands Dagblad maakt dinsdag bekend dat Gert Kruys per direct op non-actief is gezet, wegens de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Maandagavond werd er nog een punt gepakt tegen koploper FC Zwolle (2-2), maar voor Kruys was het niet voldoende om zijn baan te behouden.

/

Volendam heeft het nieuws inmiddels bevestigd op haar officiële website, maar het is nog niet bekend wie het seizoen zal afmaken als eindverantwoordelijke bij de wijdbroeken. Volendam hoopte dit seizoen mee te kunnen doen om een plek in de nacompetitie, maar staat ondanks de zeventien doelpunten van topscorer Jack Tuyp dertiende in de Jupiler League.

Kruys stond al een tijdje onder druk en zondag maakte Henk Kras nog bekend dat de coach zeker op de bank zou zitten tegen FC Zwolle. Dat bleek inderdaad niet gelogen, maar een dag later is de oefenmeester alsnog ontslagen. Kruys zou aankomende zomer al vertrekken bij Volendam en liet toen weten dat hij graag assistent zou willen worden van bijvoorbeeld Marco van Basten.

"Ik had een ontslag nu niet meer verwacht. Juist nu we maandag een goede wedstrijd hebben gespeeld tegen Zwolle, kwam dit voor mij als een verrassing'', zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad. ''Ik heb nog aangegeven bij Kras dat ik het gevoel heb dat het lek boven is en zag nog perspectief dit seizoen. Helaas besloot het bestuur om een andere weg in te slaan.''

Update 6 maart 20:50 uur - FC Volendam handelt snel en lost trainersprobleem intern op
FC Volendam lost het ontstane trainersprobleem intern op. Dit heeft de Jupiler League-club dinsdagavond laten weten na het ontslag van Gert Kruys, zo meldt RTV Noord-Holland. De huidige assistenten Johan Steur en Berry Smit zijn aangesteld om het seizoen af te maken. Als derde lid van de technische staf wordt hoofd opleidingen Richard Stricker toegevoegd.

Bezig met laden …