voetbalzone

Update: FC Volendam ziet overgang Ruiter niet snel afgerond worden

Erik van Dam19 mrt 2012, 18:25
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2012, 18:25
Advertentie

FC Volendam moet hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een nieuwe doelman. De Wijdbroeken doen het de laatste jaren met Robbin Ruiter als eerste keus onder de lat en de geboren Amsterdammer houdt zich goed staande. RTV Utrecht weet dat Ruiter in de belangstelling staat van FC Utrecht: er is ook al een gesprek geweest met die club.

/

De 24-jarige Ruiter kreeg in het seizoen 2009/10 zijn kans bij FC Volendam, nadat Jeroen Verhoeven vertrok naar Ajax. Aanvankelijk mocht Theo Zwarthoed zich laten zien onder de lat, maar hij werd na verloop van tijd vervangen door Ruiter. Inmiddels heeft de sluitpost 65 duels in de Jupiler League achter zijn naam staan. Zijn contract loopt nog tot medio 2014.

Technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht heeft inmiddels met Volendam én met Ruiter gesproken, zo bericht de regionale omroep. De club en de doelman zouden daarnaast ook al mondeling overeenstemming hebben bereikt. FC Utrecht vertrouwt momenteel op Junior Fernández, die gehuurd wordt van Racing Club. Daarachter beschikt Jan Wouters over de 43-jarige Rob van Dijk, die bezig is aan zijn laatste seizoen, en over Erik Cummins.

Update 19 maart 19:25 uur - FC Volendam ziet overgang Ruiter niet snel afgerond worden
Volgens Henk Kras zal een eventuele zomerse overgang van Robbin Ruiter naar FC Utrecht 'niet vandaag of morgen' afgerond worden. "We zijn vanaf de winterstop met meerdere clubs in gesprek over een eventuele overgang van Robbin", vertelt de preses van FC Volendam maandagavond aan het Noordhollands Dagblad. "FC Utrecht is één van die clubs. Maar dat zijn informele gesprekken. Vooralsnog zie ik het niet heel snel tot een definitief akkoord komen."

FC Volendam wil een miljoen euro voor Ruiter, die komende zondag 25 jaar wordt. "Vraag en aanbod liggen ver uit elkaar', zegt Foeke Booy, technisch directeur van FC Utrecht, tegen Voetbal International. "Voorlopig blijft het hier bij. We gaan rustig nadenken, ook over andere opties."

Bezig met laden …