voetbalzone

Update: Fenerbahçe legt nieuwe trainer voor twee seizoenen vast

Gijs Freriks11 jun 2015, 13:48
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2015, 13:48
Advertentie

Niet Mircea Lucescu, Marcelo Bielsa of Jürgen Klopp, maar Vítor Pereira wordt de nieuwe trainer van Fenerbahçe. De 46-jarige Portugees heeft dinsdagavond voet op Turkse bodem gezet en schijnt al een principeakkoord te hebben bereikt over een tweejarig contract in Aziatisch Istanbul.

voetbalzone

Pereira moet de opvolger worden van Ismail Kartal, die in overleg met voorzitter Aziz Yildirim heeft besloten zijn contract niet te verlengen. Pereira staat bij Olympiacos nog onder contract tot de zomer van 2017, maar verwacht wordt dat de Grieken binnenkort bekendmaken dat zij niet met de oefenmeester verdergaan.

Pereira, die ook in verband werd gebracht met Rangers FC, nam in 2011 het roer als hoofdcoach bij FC Porto over van André Villas-Boas. Hij leidde de club naar twee landstitels en vertrok vervolgens naar Al-Ahly in Saudi-Arabië. Via Oympiacos, waarmee Pereira ook kampioen werd, lijkt hij nu dus bij Fenerbahçe terecht te komen.

Update 11 juni 13.48 uur - Fenerbahçe legt nieuwe trainer voor twee seizoenen vast
Vitor Pereira is de nieuwe trainer van Fenerbahçe. De topclub uit Istanbul maakt donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de 46-jarige oefenmeester een contract voor twee seizoenen heeft getekend. Olympiacos uit Griekenland kondigde enkele uren geleden al het vertrek van Pereira aan.

Bezig met laden …