voetbalzone

Update: Ferguson ziet deelname sterren aan Olympische Spelen niet zitten

Bart Kruyt21 okt 2011, 13:06
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2011, 13:06
Advertentie

Wayne Rooney heeft een schorsing van drie wedstrijden gekregen voor natrappen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro en moet daardoor de groepsfase van het toernooi in Oekraïne en Polen aan zich voorbij laten gaan. Grote vraag is dan natuurlijk of Fabio Capello de spits überhaupt mee zal nemen. Wanneer de bondscoach Rooney thuislaat, kan de spits alsnog een groot toernooi spelen in de zomer van 2012.

/

Stuart Pearce is aangesteld om het Britse voetbalteam te leiden op de Olympische Spelen in Londen en mag drie spelers oproepen die ouder zijn dan 23 jaar. De huidige bondscoach van Jong Engeland zal geen spelers uitnodigen die naar het EK gaan, maar mocht Rooney daar niet in actie komen, dan kan hij mogelijk meedoen aan de Olympische Spelen. Volgens Adrian Bevington van de FA is een oproep voor de 25-jarige spits een serieuze optie.

“Ik denk dat dit iets is waar Stuart naar moet kijken, maar het is duidelijk dat de prioriteit van Wayne Rooney en de FA bij het EK ligt”, zei Bevington in the Guardian. “We wachten nog op een schriftelijke bevestiging van de UEFA en tot die tijd kunnen we hier nog niet veel over zeggen.” Capello wil dat de Engelse voetbalbond in beroep gaat tegen de schorsing van Rooney; hij wil de spits van United graag nog kunnen gebruiken in de groepsfase.

Het EK in Oekraïne en Polen begint op 8 juni en elf dagen later is de groepsfase afgelopen. Het toernooi duurt tot 1 juli, terwijl de Olympische Spelen in Londen van 27 juli tot en met 12 augustus zal duren. Het is niet bekend hoe Rooney tegenover eventuele deelname aan dit toernooi staat.

Update 13:06 uur - Ferguson ziet deelname sterren aan Olympische Spelen niet zitten
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson ziet het idee om Premier League-spelers (en in het bijzonder Wayne Rooney) mee te laten doen aan de Olympische Spelen niet zitten. “Ik denk dat het komt door het feit dat landen als Argentinië en Nigeria met ervaren ploegen speelden”, laat Ferguson optekenen op het digitale thuis van zijn club. “Wij hebben hier echter een ander soort voetbal; de intensiteit van het Engelse spel is nergens mee te vergelijken. Het is een uitputtend seizoen.”

Ferguson maakt de vergelijking met het EK en het WK. “Ik heb altijd gezegd dat het voor spelers uit Engeland moeilijk is om na een lang en zwaar seizoen te schitteren. Voor de Olympische Spelen is dat net zo, ik zie niet in hoe spelers hun niveau kunnen halen. Ze hebben rust nodig”, aldus Ferguson.

Bezig met laden …