voetbalzone

Update: FIFA geeft Servië geen toestemming voor opstellen Bojan

Yanick Vos22 sep 2016, 10:55
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2016, 10:55
Advertentie

Acht jaar na zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje, staat Bojan Krkic op het punt Servisch international te worden. De zoon van een Servische vader en Spaanse moeder wacht op groen licht van de FIFA. Waar de aanvaller van Stoke City de laatste jaren vaak van club wisselde, gaat hij nu dus ook mogelijk van nationale ploeg veranderen.

/

De Servische voetbalbond zou volgens het Servische SOS Kanal bijna akkoord zijn met de FIFA, waarna de voormalig Ajacied zijn interlands kan gaan afwerken voor Servië. Wanneer de wereldvoetbalbond tijdig medewerking verleent, kan de 26-jarige aanvaller volgende maand al debuteren voor de ploeg van bondscoach Slavoljub Muslin. Servië neemt het in de WK-kwalificatie dan op tegen Moldavië (6 oktober) en Oostenrijk (9 oktober).

Krkic doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en werd regelmatig opgenomen in de Spaanse jeugdploegen. In september 2008 maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Spanje in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië (4-0 winst). Hij speelde een halfuur mee. De carrière van de aanvaller kwam moeizaam van de grond en hij zou niet meer opgeroepen worden voor La Roja.

Update 22 september 10.55 uur - FIFA geeft Servië geen toestemming voor opstellen Bojan
De FIFA heeft de Servische voetbalbond geen toestemming gegeven om Bojan Krkic voor de nationale ploeg te laten spelen. De 26-jarige aanvaller van Stoke City kwam in september 2008 immers al voor Spanje in actie in een WK-kwalificatiewedstrijd.

Bezig met laden …