voetbalzone

Update: FIFA houdt Australische bond nog in de gaten

Daniel Cabot Kerkdijk05 jul 2010, 22:04
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2010, 22:04
Advertentie

De Australische voetbalbond (FFA) heeft zich niet schuldig gemaakt aan omkoping bij zijn poging het WK van 2018 of 2022 binnen te halen. De mondiale bond FIFA heeft de FFA laten weten dat uit onderzoek is gebleken dat er geen regels zijn overtreden. De FFA liet dit zondag weten.

De krant Fairfax berichtte onlangs dat de commissie achter de Australische kandidatuur sieraden zou hebben geschonken en gratis reizen zou hebben geboden aan vrouwen van leden van het dagelijks bestuur van de FIFA. Op die manier zouden de Australiërs mogelijk de keuze van de wereldvoetbalbond willen beïnvloeden. Dat is tegen de regels. Ook zou de FFA in ruil voor steun miljoenen hebben geboden aan voetbalbonden in Afrika, Oceanië en Azië.

Toen de berichten naar buiten kwamen, ontkende de Australische federatie de beschuldigingen al. Australië is concurrentie van Nederland in de strijd om de organisatie van het WK in 2018 of 2022.

Update 22:04 uur - FIFA houdt Australische bond nog in de gaten
De Australische voetbalbond werd zondag gezuiverd van enige omkoopgeruchten, maar dat betekent niet dat de zaak voor de FIFA is afgedaan. Maandag maakt de bond bekend dat het vorige week een onderzoek is gestart 'waar nog geen deadline aan verbonden is'. Pas op een later tijdstip zal de bond naar buiten brengen of de Australiërs inderdaad niets te verwijten valt.

Bezig met laden …