voetbalzone

Update: FIFA keurt overgang van Bryan Ruiz naar Levante niet goed

Daniel Cabot Kerkdijk10 feb 2015, 22:20
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2015, 22:20
Advertentie

Het is nog maar de vraag of Bryan Ruiz bij Levante aan de slag gaat. De Spaanse club maakte vorige week melding van de komst van de aanvaller, die tot 30 juni gehuurd zou worden van Fulham. Diverse media in Spanje schrijven dat Fulham zich echter heeft vergist bij het invoeren van de overgang in het transfersysteem van de FIFA, het Transfer Matching System (TMS).

voetbalzone

Fulham vulde namelijk 1 juli 2016 in als einddatum van de verhuur, en niet 1 juli 2015. De club uit Londen kwam te laat achter de fout, waardoor alle partijen nu in afwachting zijn van de FIFA. Bij een transfer moeten alle gegevens immers overeenkomen. Saillant: de transfermarkt in Spanje sloot afgelopen vrijdag al zijn deuren. Dat betekent dat, als de FIFA besluit om de transfer niet geldig te verklaren, dat Levante naast de komst van de Costa Ricaan grijpt.

Ruiz wacht intussen in Londen op uitsluitsel en moet voor zichzelf trainen. Op dit moment is hij namelijk officieel geen contractspeler van Levante én Fulham. Mocht de FIFA een streep zetten door de overgang naar de club uit Valencia, dan blijft Ruiz in Londen of wordt hij aan een andere club verhuurd dan wel verkocht. Fulham heeft een eenzijdige optie in het aflopende contract van de aanvaller. PSV werd de voorbije weken met Ruiz in verband gebracht en heeft de zoektocht naar een vleugelaanvaller nog niet gestaakt.

Update 10 februari 23.20 uur - FIFA keurt overgang van Bryan Ruiz naar Levante niet goed
Bryan Ruiz maakt het seizoen niet op huurbasis af voor Levante, zo meldt de club uit Valencia dinsdag via de officiële kanalen. Hoewel eerder werd beweerd dat Fulham de verkeerde datum had ingevuld in het transfersysteem van de FIFA, is nu duidelijk geworden dat Fulham dacht dat de transfermarkt in Spanje op 2 februari zijn deuren zou sluiten. De Primera División-clubs hadden echter tot en met 30 januari de tijd. Alle partijen deden er vervolgens alles aan om de verhuur van Ruiz nog voor de deadline in Spanje rond te krijgen, maar de club uit Londen leverde de papieren enkele minuten te laat in. De FIFA heeft dinsdag aan de clubs laten weten dat er geen uitzondering gemaakt kan worden. Ruiz blijft dus in Londen.

Bezig met laden …