voetbalzone

Update: FIFA laat Sakho met rust na elleboogstoot tegen Ecuador

Bart Kruyt26 jun 2014, 23:43
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2014, 23:43
Advertentie

Luis Suárez moet vrezen dat hij voor het restant van het WK geschorst wordt, omdat hij in de wedstrijd tegen Italië Giorgio Chiellini in de schouder beet. Ook voor een andere speler van Liverpool dreigt het WK ondanks een plek in de knock-outfase voorbij te zijn door een schorsing op basis van videobeelden: Mamadou Sakho misdroeg zich woensdagavond namelijk tegen Ecuador.

voetbalzone

Al vroeg in het duel deelde de verdediger van Frankrijk een smerige elleboogstoot uit aan Oswaldo Minda. Het incident werd niet waargenomen door de arbitrage, waardoor ook Sakho op basis van videobeelden geschorst zou kunnen worden. De mandekker was in alle drie de groepswedstrijden op dit WK basisspeler bij de Franse ploeg.

Frankrijk hield Ecuador woensdagavond op een doelpuntloos gelijkspel (0-0) en dat was voldoende om Groep E te winnen. De ploeg van Didier Deschamps speelt in de achtste finales tegen Nigeria, maar het is dus nog maar de vraag of Sakho er in dit duel bij zal zijn.

Update 26 juni 23.43 uur - FIFA laat Sakho met rust na elleboogstoot tegen Ecuador
De wereldvoetbalbond (FIFA) maakt geen werk van de vermeende elleboogstoot, die Mamadou Sakho woensdagavond uitdeelde aan Oswaldo Minda, tijdens Frankrijk-Ecuador. De verdediger van Liverpool plantte zijn elleboog in het gelaat van zijn tegenstander, maar de scheidsrechter zag het niet. De FIFA had dus het recht om op basis van videobeelden een schorsing uit te delen, maar doet dat niet. "De voorwaarden om de charge alsnog te bestraffen zijn niet allemaal vervuld", laat de bond weten.


Bezig met laden …