voetbalzone

Update: FIFA legt Costa Ricaanse klacht over ‘sneeuwduel’ naast zich neer

Peter Nusselder26 mrt 2013, 14:57
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2013, 14:57
Advertentie

Costa Rica legt zich nog niet neer bij de 1-0 nederlaag die vrijdagavond geleden werd tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Verenigde Staten. Het duel in Denver werd afgemaakt, terwijl een hevige sneeuwstorm het veld vrijwel onbespeelbaar maakte. Costa Rica dient een officiële klacht in.

De Costa Ricanen, waar voormalig FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz in de basis stond, gingen onderuit door een treffer van Clint Dempsey. Er is echter een brief naar de FIFA gestuurd om bezwaar te maken tegen de uitslag, met daarbij het verzoek om de wedstrijd over te laten spelen. Volgens de Costa Ricaanse voetbalbond is de veiligheid van de spelers in gevaar gebracht.

Om die reden had de ontmoeting, die wel tijdelijk werd stilgelegd, op een later tijdstip hervat of overgespeeld moeten worden. “De bal kon niet meer fatsoenlijk rollen en de markeringen op het veld waren onzichtbaar geworden, staat in een brief aan de FIFA”, meldt Novum. Op verzoek van de Amerikanen werd het duel vrijdag uitgespeeld.

Update 26 maart 15:57 uur - FIFA legt Costa Ricaanse klacht over ‘sneeuwduel’ naast zich neer
De Verenigde Staten en Costa Rica werkten vrijdag een bijzondere WK-kwalificatiewedtrijd af. Het veld in Denver was zo goed als onbespeelbaar door een sneeuwstorm, maar het duel werd toch gespeeld en de Amerikanen wonnen met 1-0. Costa Rica diende een protest in en wilde de wedstrijd overspelen, maar de wereldvoetbalbond FIFA gaat er niet in mee. “De uitslag van het op 22 maart gespeelde duel blijft staan, deze uitslag wordt gezien als geldig”, meldt de bond via de officiële kanalen.

Bekijk hier de omstandigheden van afgelopen weekend in het stadion in Denver.

Bezig met laden …