voetbalzone

Update: FIFA onderzoekt transfer Neymar, schorsing en boete dreigt

Gijs Freriks16 okt 2015, 15:43
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2015, 15:43
Advertentie

Santos heeft bij wereldvoetbalbond FIFA een klacht ingediend over de transfer van Neymar en wil dat de aanvaller voor zes maanden geschorst wordt. Dat meldt Globo Esporte donderdagmiddag.

voetbalzone

De officiële lezing van Barcelona was dat men 17,1 miljoen voor Neymar had betaald, maar later bleek dat de club ook nog veertig miljoen had overgemaakt naar een bedrijf (N&N) dat op de naam stond van de ouders van de Braziliaans international. Daarmee zou het transferbedrag niet 17,1, maar 57,1 miljoen bedragen. Santos meent daarom dat men bepaalde sommen geld is misgelopen en diende in mei een klacht in bij de wereldvoetbalbond.

De club uit São Paulo liet weten een schadevergoeding te eisen, maar Globo Esporte heeft de officiële documenten in handen gekregen en daarin valt te lezen dat Santos niet alleen een vergoeding van 55 miljoen euro eist, maar ook een schorsing voor Neymar. Voorzitter Modesto Roma zei in mei nog dat hij niets tegen de speler zelf had, maar voor de belangen van Santos een klacht indiende bij de FIFA.

Update 16 oktober 15.43 uur - FIFA onderzoekt tranfer Neymar, schorsing dreigt
De FIFA is een officieel onderzoek gestart naar de schimmige transfer van Neymar van Santos naar Barcelona. De Braziliaanse club had daarop aangedrongen en krijgt dus zijn zin. Wanneer de wereldvoetbalbond Santos in het gelijk stelt, wacht de steraanvaller van los Azulgrana mogelijk een schorsing van zes maanden. Dat zou althans de eis zijn die Santos heeft neergelegd bij de FIFA.

Lees hier meer over het miljoenenspel rond de transfer van Neymar

Bezig met laden …