voetbalzone

Update: FIGC wil niets weten van nieuwe wedstrijd tegen Servië

Matthijs van Laar16 okt 2010, 11:36
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2010, 11:36
Advertentie

Servië hoopt op clementie van de Europese voetbalbond UEFA. Het land hoopt dat de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië, die afgelopen dinsdag werd gestaakt na zware rellen, op een later tijdstip kan worden overgespeeld. De kans dat de UEFA dat verzoek zal honoreren lijkt echter klein.

/

De wedstrijd in de Italiaanse kustplaats Genua werd stilgelegd omdat de Servische aanhang zich voortdurend bleef misdragen. Zo werd er vuurwerk op het veld en richting de Italiaanse fans gegooid. “We ontmoeten voorzitter Michael Platini en andere topofficials van de UEFA op 18 oktober. Dan zullen we een verzoek neerleggen om de wedstrijd over te spelen”, zegt bondsvoorzitter Tomislav Karadzic.

De preses van de Servische voetbalbond zei geen goed woord over te hebben voor de rellen, maar schoof de schuld van de ongeregeldheden ook gedeeltelijk in de schoenen van de organisatie van Italiaanse kant. Die zou volgens de bewindsvoerder niet naar behoren zijn geweest. Platini heeft in een eerder statement namems de UEFA al laten weten ‘passende maatregelen’ te zullen nemen.

Update 11:36 uur - FIGC wil niets weten van nieuwe wedstrijd tegen Servië
De Italiaanse voetbalbond staat niet positief tegenover het voorstel van Servië om de gestaakte interland van dinsdagavond overnieuw te spelen. De FIGC heeft dat inmiddels door laten schemeren, maar heeft besloten om pas met een statement te komen wanneer de UEFA een uitspraak heeft gedaan in de zaak. Deze uitspraak staat voor 28 oktober gepland.

Bezig met laden …