voetbalzone

Update: Flamengo staakt pogingen om Robinho aan te trekken

Bart Kruyt26 dec 2012, 10:02
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2012, 10:02
Advertentie

De supporters van AC Milan moeten er rekening mee houden dat de voorste linie er na januari heel anders uit zal zien. Er zijn al langere tijd geruchten over een vertrek van Robinho en Alexandre Pato en vicevoorzitter Adriano Galliani van Milan heeft inmiddels bevestigd dat de Brazilianen de club willen verlaten. Galliani vliegt naar Brazilië om met geïnteresseerde clubs te praten.

/

Santos, Flamengo en Fluminense zouden interesse hebben in Robinho, terwijl Pato hoog op het lijstje staat bij Corinthians. "Mijn trip naar Brazilië is al weken geleden gepland en ik stap niet in het vliegtuig voor een vakantie", zei Galliani. "Pato en Robinho hebben een transferverzoek ingediend en willen Milan in januari verlaten. Wij weten als club al precies wat we willen als zij vertrekken."

Het ziet er dus naar uit dat Milan afscheid zal gaan nemen van twee aanvallers. De 28-jarige Robinho is bezig aan zijn derde seizoen bij i Rossoneri, die de dribbelaar overnamen van Manchester City, terwijl de 23-jarige Pato al sinds 2007 bij Milan op de loonlijst staat. Mede door blessureleed hebben de Brazilianen de hoge verwachtingen in het San Siro niet helemaal waar kunnen maken. Mochten Robinho en Pato verkocht worden, dan komt Mario Balotelli vermoedelijk weer in beeld bij Milan.

Update 25 december 22.00 uur - 'Ik weet niet of Flamengo voldoende geld heeft voor Robinho'
Adriano Galliani heeft een eerste gesprek met Flamengo over Robinho achter de rug. "De speler wil graag terugkeren naar Brazilië, maar ik weet niet of Flamengo voldoende geld heeft om hem te kunnen betalen", zei Galliani tegen Sky Italia. "De deal zal in ieder geval niet voor 2 januari worden afgerond, want op die dag begint het nieuwe bestuur bij Flamengo. Als er nog andere clubs zijn met interesse, dan kunnen zij zich tot 2 januari bij ons melden. Momenteel hebben we alleen contact met Flamengo." Santos en Fluminense schijnen ook interesse te hebben.

Update 26 december 11.02 uur - Flamengo staakt pogingen om Robinho aan te trekken
Flamengo lijkt sowieso niet de nieuwe werkgever van Robinho te gaan worden. Een dag nadat Adriano Galliani toegaf dat hij niet wist of de Braziliaanse club voldoende geld had om de aanvaller te kunnen halen, meldt Flamengo op de officiële website dat het de pogingen om Robinho aan te trekken zal staken. Volgens de Brazilianen is de vraagprijs van Milan te hoog: Flamengo was bereid om zes miljoen euro te betalen, maar dat vond Galliani niet voldoende.

Bezig met laden …