voetbalzone

Update: Fulham is nieuwkomer Senderos na operatie zes maanden kwijt

Erik van Dam11 aug 2010, 19:10
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2010, 19:10
Advertentie

Fulham lijkt de komende maanden geen gebruik te kunnen maken van Philippe Senderos. De 25-jarige verdediger tekende deze zomer een meerjarig contract bij The Cottagers, maar een flinke achillespeesblessure zet een streep door zijn eerste maanden bij de club. Fulham bevestigt nog niet hoe lang Senderos absent zal zijn, maar gevreesd wordt dat het om een langdurige periode gaat.

/

Senderos verliet Arsenal onlangs voor stadsgenoot Fulham. Die zag toekomst in de Zwitser, die vorig seizoen al werd verhuurd aan Everton. De mandekker zegde af voor de oefeninterland van Zwitserland tegen Oostenrijk en trainde op zichzelf. Daarbij liep hij de kwetsuur aan de pees echter op. Volgens international media zal de international nu onder het mes gaan bij dezelfde chirurg die David Beckham opereerde na diens vergelijkbare blessure.

Tijdens het WK in Zuid-Afrika moest Senderos ook al voortijdig afhaken. Hij speelde ruim een halfuur mee tijdens het eerste duel, met Spanje. Hij verliet echter geblesseerd het veld en keerde in de resterende wedstrijden niet meer terug. Samen met Jonathan Greening, die overkwam van West Bromwich Albion, is Senderos tot nu toe de enige versterking voor Fulham.

Update 18:06 uur - Hitzfeld betreurt blessure Senderos: 'Een klap voor Zwitserland'
Zwitsers bondscoach Ottmar Hitzfeld heeft teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat Philippe Senderos lange tijd aan de kant staat met een achillespeesblessure. "Hij heeft ongelooflijk veel pech hiermee", laat Hitzfeld op de officiële website van de UEFA weten. "Het is een flinke klap voor hem, voor de club en voor ons nationale team. Senderos speelde een belangrijke rol in mijn plannen voor de EK-kwalificatie. Hij is op en naast het veld een leider."

Update 19:10 uur - Senderos zes maanden uit de roulatie
Phillipe Senderos komt pas in het volgende kalenderjaar voor het eerst in een officiële wedstrijd in actie voor Fulham. De Engelse middenmoter bevestigt inmiddels op de eigen website dat de verdediger onder het mes moet verschijnen, naar aanleiding van zijn achillespeesblessure. Na de ingreep staat Senderos naar verwachting zes maanden buitenspel.

Bezig met laden …