voetbalzone

Update: Fulham is Zamora voor langere tijd kwijt

Daniel Cabot Kerkdijk06 jan 2010, 18:19
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2010, 18:19
Advertentie

De nederlaag tegen Stoke City (3-2) was dinsdagavond niet de enige domper voor Roy Hodgson. De oefenmeester van Fulham zag lijdzaam toe hoe aanvaller Bobby Zamora en verdediger Brede Hangeland niet het einde van de wedstrijd haalden. De kwetsuur van Zamora laat zich ernstig aanzien.

/

Al vroeg in het tweede bedrijf moest Zamora afhaken. De aanvaller, die dit lopende seizoen al elf keer scoorde, viel na een duel met Abdoulaye Faye hard op zijn rechterschouder. Volgens Hodgson staat zijn pupil een flink aantal weken aan de kant. "We weten nog niet wat er precies aan de hand is, maar gezien zijn pijn is het zo maar mogelijk dat Bobby voorlopig niet inzetbaar is."

"Het was een dure dag voor ons", vertelde de hoofdtrainer na afloop. "Hangeland kreeg wederom last van zijn knie, en moest in de kleedkamer achterblijven. Een speler als Zamora missen is sowieso een flinke klap." Fulham kwam al vrij snel op een 3-0 achterstand, maar kwam na rust nog goed terug.

Update 19:15 uur – Fulham is Zamora voor langere tijd kwijt
Fulham heeft woensdagavond bevestigd dat het de komende tijd zal moeten presteren zonder Bobby Zamora. Uit tests bleek dat de aanvaller inderdaad zijn sleutelbeen heeft gebroken. “Hij wordt nu scherp in de gaten gehouden en verdere updates omtrent zijn situatie volgen snel”, zo luidt het statement. Een precieze absentieduur kunnen The Cottagers vooralsnog niet geven.

Bezig met laden …