voetbalzone

Update: Galatasaray bevestigt onderhandelingen met Mancini

Bart Kruyt29 sep 2013, 22:24
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2013, 22:24
Advertentie

Fatih Terim werd in de afgelopen twee seizoenen met Galatasaray kampioen van Turkije en loodste de ploeg vorig jaar naar de kwartfinale van de Champions League. De coach was geliefd bij de fans, maar dinsdag besloot de clubleiding om de samenwerking met Terim te verbreken. In de media wordt inmiddels druk gespeculeerd over wie de Imparator moet vervangen.

/

Direct na het ontslag van Terim werd Roberto Mancini naar voren geschoven: de Italiaan zit zonder werk sinds zijn vertrek bij Manchester City en wil snel weer aan de slag. Ook Dick Advocaat schijnt in beeld te zijn en verder wordt de naam van Eric Gerets genoemd. De Belg stond in het verleden al eens onder contract bij Galatasaray en is momenteel werkzaam in Qatar.

Galatasaray is teleurstellend begonnen aan het seizoen in de Süper Lig en kreeg vorige week in de Champions League ook nog eens een pak slaag van Real Madrid (1-6). De slechte resultaten en het feit dat Terim zijn baan combineerde met het bondscoachschap van Turkije zou voor de leiding van Galatasaray de reden zijn geweest om de samenwerking stop te zetten. Galatasaray speelt zaterdag thuis tegen Caykur Rizespor: het is nog niet bekend wie er dan op de bank zal zitten.

Update 29 september 08.50 uur - 'Galatasaray kiest toch voor dure Mancini als opvolger Terim'
Er verschijnen iedere dag weer nieuwe geruchten over wie de nieuwe hoofdtrainer van Galatasaray zal worden. Roberto Mancini gold direct na het ontslag van Fatih Terim als de belangrijkste kandidaat, maar omdat zijn salariseisen erg gortig waren, zou Cim Bom naar alternatieven kijken. Nu wordt echter toch weer beweert dat de werkgever van Wesley Sneijder met de voormalig coach van Manchester City in zee zal gaan. De komst van Mancini wordt mogelijk nog deze zondag bekendgemaakt.

Update 29 september 22.24 uur - Galatasaray bevestigt onderhandelingen met Mancini
Officieel is het nog niet, maar men mag er wel op rekenen dat Roberto Mancini de nieuwe hoofdtrainer van Galatasaray wordt. De Italiaan arriveerde zondagmiddag in Istanbul en Galatasaray bevestigt op Twitter dat er is gesproken met de voormalig coach van Manchester City. Mancini gaat vermoedelijk voor twee seizoenen tekenen, met een optie voor een extra jaar.

Bezig met laden …