voetbalzone

Update: Gastón Pereiro geopereerd: ‘Ik kan enkele maanden niet voetballen’

Daniel Cabot Kerkdijk11 aug 2019, 19:09
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2019, 19:09
Advertentie

PSV moet het de komende tijd stellen zonder Gastón Pereiro. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de Uruguayaanse middenvelder zijn sleutelbeen gebroken en moet hij 'de komende weken' toekijken.

Hoelang Pereiro precies uit de roulatie zal zijn, is niet bekend. Wel is het wegvallen van de middenvelder een hard gelag voor PSV, daar hij de laatste weken verzekerd was van een basisplaats. Trainer Mark van Bommel liet Pereiro in de twee laatste wedstrijden van PSV (in de competitie tegen FC Twente en in de derde voorronde van de Europa League tegen FK Haugesund) starten.

Pereiro moet de thuiswedstrijd van zondagavond tegen ADO Den Haag zodoende hoe dan ook aan zich voorbij laten gaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat Hirving Lazano daardoor terugkeert in de basis; de Mexicaanse vleugelaanvaller moest de laatste weken geregeld genoegen nemen met een reserverol.

Update 11 augustus 19.07 uur - Gastón Pereiro geopereerd: ‘Ik kan enkele maanden niet voetballen’
PSV heeft zondagavond via de officiële kanalen bevestigd dat Gastón Pereiro voorlopig uitgeschakeld is. De club laat weten dat de middenvelder zaterdag op de training een schouderblessure heeft opgelopen. “Ik ben inmiddels geopereerd en dat is goed verlopen. Wel is duidelijk dat ik voorlopig enkele maanden niet kan voetballen en dat is een flinke tegenvaller”, laat Pereiro weten in een korte reactie.

Bezig met laden …