voetbalzone

Update: Genk komt in september met opvolger van kampioenenmaker

Robert Smid18 aug 2011, 16:40
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2011, 16:40
Advertentie

Racing Genk is net aan het seizoen begonnen, maar lijkt weer opnieuw te moeten beginnen. De regerend landskampioen kan namelijk op zoek naar een nieuwe trainer. Frank Vercauteren heeft laten weten weg te willen bij Racing Genk. De oefenmeester heeft een aanbieding ontvangen van Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten en ‘wil deze kans niet laten glippen’. Dat weet Het Laatste Nieuws.

De oefenmeester, die sinds december 2009 aan het roer staat bij de Belgische topclub, heeft een goede periode achter de rug bij de club. Zo werd hij afgelopen seizoen kampioen met Racing Genk, de derde landstitel voor de Limburgers. Mogelijk blijft hij nog wel aan voor de twee kwalificatieduels voor de Champions League, tegen Maccabi Haifa. Woensdag laat hij weten of hij dan op de bank zit.

Er kwam nog meer nieuws uit het Genkse kamp. Kevin De Bruyne zal namelijk een maand toe moeten kijken. De Rode Duivel blesseerde zich afgelopen weekend aan zijn kuit. Daar staat tegenover dat Racing Genk een nieuwe middenvelder heeft aangetrokken. Khaleem Hyland is dinsdag voorgesteld aan de pers en heeft een contract voor de duur van vijf jaar getekend bij de regerend landskampioen.

Update donderdag 18 augustus 09:20 uur - Kampioenenmaker laat Genk achter zich
Frank Vercauteren heeft zijn laatste wedstrijd als coach van Racing Genk achter de rug. Vorige week werd al bekend dat de coach naar Al Jazira wilde vertrekken, maar woensdagavond zat hij gewoon op de bank bij de uitwedstrijd tegen Maccabi Haifa. Dat blijkt echter zijn laatste duel als trainer van Genk te zijn geweest: Vercauteren is niet met de ploeg teruggegaan naar België en heeft in Israël afscheid genomen van alles en iedereen. Of Vercauteren meteen aan de slag zal gaan bij Al Jazira is niet duidelijk.

Update 16:40 uur - Genk komt in september met opvolger van kampioenenmaker
Racing Genk stelt pas in september een opvolger aan voor de vertrokken hoofdtrainer Franky Vercauteren. Dat laat algemeen directeur Dirk Degraen weten via de officiële kanalen van de club. Tot die tijd nemen Pierre Denier en Hans Visser de honneurs waar. “Dit is met hen ook al helemaal doorgesproken. Tegen begin september is het de bedoeling een nieuwe coach voor te stellen”, aldus de sportbestuurder.

Bezig met laden …