voetbalzone

Update: Genk spreekt vertrouwen in Been uit na ‘grondig intern overleg’

Gijs Freriks21 jan 2014, 18:05
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2014, 18:05
Advertentie

De Belgische media speculeren volop over een mogelijk ontslag voor Mario Been. Racing Genk verloor zondagavond met 1-0 van Zulte Waregem en heeft in de laatste zeven wedstrijden maar drie punten weten te pakken. De Smurfen verloren bovendien de laatste vijf duels in de Jupiler Pro League.

voetbalzone

Been had na afloop weinig zin om op vragen over zijn toekomst in de Cristal Arena in te gaan: “Ik spreek liever niet over iets dat toch boven mijn hoofd gebeurt”, citeert Het Nieuwsblad de vijftigjarige Rotterdammer. “Kijk, ik ben nu tweeënhalf jaar trainer van deze mooie club. Als er nu mensen boven mij beslissen dat ik moet vertrekken, dan moet dat maar. En anders doe ik wel wat alle andere ontslagen trainers doen: voor de tv werken.”

De ex-trainer van onder meer Feyenoord baalde vooral van zijn aanvallers: “Als je drie honderdprocentkansen niet scoort, dan win je niet. Nee, we moeten veel scherper zijn voor het doel. Als je zo blijft spelen, ga je nooit wedstrijden winnen.” Onder Been werkte Genk in 2012/13 zijn succesvolste Europese campagne af: in de groep van de Europa League werd niet verloren. In mei 2013 won Genk de beker.

Update 21 januari 19.05 uur - Genk spreekt vertrouwen in Been uit na ‘grondig intern overleg’
Racing Genk blijft achter Mario Been staan. De Limburgers pakten in de laatste zeven duels slechts drie punten en er werd al gefluisterd over een mogelijk ontslag voor de trainer. Genk laat middels een officieel statement echter weten vertrouwen te hebben in de ex-trainer van onder meer Feyenoord: “Na veelvuldig en grondig intern overleg tussen is gebleken dat het vertrouwen in Been intact is. De spelers hebben aangegeven dat ze honderd procent achter de coach staan en met volle overtuiging samen met de staf het tweede objectief (derde plaats in competitie) van dit seizoen willen verwezenlijken.”

Bezig met laden …