voetbalzone

Update: Gerrard heeft niets te zeggen over voorstel van Liverpool

Erik van Dam02 dec 2014, 23:20
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2014, 23:20
Advertentie

Liverpool heeft Steven Gerrard een nieuwe aanbieding gedaan. De 34-jarige middenvelder komt al zijn hele loopbaan uit voor the Reds en geldt er als een absolute icoon, maar sinds hij stopte als international van Engeland zijn er vragen gerezen. Sommigen menen dat Gerrard niet goed genoeg meer is voor Liverpool en dat hij de eer aan zichzelf moet houden. De club wil hem echter nog niet zien stoppen en laat Gerrard de komende maanden nadenken over de toekomst.

voetbalzone

Zaterdag was het precies zestien jaar geleden, dat Gerrard debuteerde in het eerste van Liverpool. Hij begon op die dag echter op de bank tegen Stoke City en viel een kwartier voor het einde in: zijn eerste invalbeurt in de competitie, dit seizoen. Na afloop zei trainer Brendan Rodgers dat het vaker zal voorkomen. “Gerrard is op het punt in zijn carrière aanbeland dat hij niet meer iedere wedstrijd voor ons zal én kan spelen”, gaf hij aan.

Maandag werd Rodgers tijdens een persconferentie gevraagd naar zijn mening over Gerrard, en of het aflopende contract van de aanvoerder nog wel verlengd wordt. Rodgers’ antwoord was positief. “Steven en zijn management hebben van ons een nieuwe aanbieding gekregen. Dat is hoe de zaken er nu voor staan. Steven verdient ons buitengewone respect , voor alles wat hij heeft gedaan voor deze club. Hij moet een grote beslissing nemen en daar geven we hem de tijd voor.”

“Om geld zal het zeker niet gaan”, weet Rodgers. “Ik heb vaak genoeg lange gesprekken met hem gevoerd om dat te weten. Hij verdient de tijd om er tot het einde van dit seizoen over na te denken.” Gerrard staat derde op de lijst met spelers, die de meeste wedstrijden speelden voor Liverpool. Ian Callaghan staat met 857 duels bovenaan, daarna volgt Jamie Carragher met 737 wedstrijden en vervolgens komt Gerrard, met 674 duels.

Update 3 december 00.20 uur - Gerrard heeft niets te zeggen over voorstel van Liverpool
Steven Gerrard heeft naar eigen zeggen nog geen beslissing over een eventuele toekomst bij Liverpool genomen. De 34-jarige middenvelder, goed voor bijna 700 wedstrijden, kan zijn aflopende contract verlengen. “Ik neem een beslissing zodra het moment daar is. Op dit moment valt er niets over het contract te zeggen”, verzekerde de legende van Liverpool dinsdagavond na de 1-3 zege op Leicester City. “Zodra er wel wat over valt te zeggen, zal ik zeggen wat ik te zeggen heb. De fans kennen me goed genoeg."

Bezig met laden …