voetbalzone

Update: Gerrard vertrekt naar MLS en belegt persconferentie

Gijs Freriks03 jan 2015, 11:37
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2015, 11:37
Advertentie

Steven Gerrard neemt na dit seizoen afscheid van Liverpool en het heeft er alle schijn van dat hij naar de Major League Soccer vertrekt. Hoewel New York Red Bulls en FC Toronto ook interesse hebben in de 34-jarige middenvelder, lijkt Los Angeles Galaxy de meest waarschijnlijke bestemming. De regerend kampioen zou de gestopte Landon Donovan door een andere star man willen vervangen.

voetbalzone

Volgens de Daily Mirror heeft Los Angeles een vierjarig contract met een weeksalaris van bijna 155.000 euro in petto voor Gerrard. David Beckham verdiende eerder een soortgelijk bedrag in Californië. Gerrard zou overigens ook al met zijn landgenoot hebben gesproken en het zou een kwestie van tijd zijn voordat de transfer van de routinier naar Los Angeles wordt aangekondigd. Voorzitter Chris Klein wil dat echter niet bevestigen: “Er is niets te melden.”

“We zeggen niets over spelers die niet bij ons onder contract staan. Zo doen we dat al heel lang”, aldus Klein. Phil Thompson, oud-verdediger van Liverpool, denkt dat Gerrard prima in de Amerikaanse competitie zou passen: “Hij denkt misschien dat zijn benen niet goed genoeg meer zijn voor een extra jaar in de Premier League, maar een zwanenzang in Amerika zit er nog wel in. Het zou geweldig voor hem, zijn vrouw en kinderen zijn om er een mooie tijd te beleven.”

Gerrard verdient bij Liverpool naar verluidt 230.000 euro op weekbasis en de directie stond er naar verluidt voor open om langer met de icoon door te gaan, maar dan wel tegen een salaris van circa 115.000. In het laatste jaar zou dat bedrag nog verder moeten zakken. Stevie G heeft er nu dus echter voor gekozen om Anfield na zeventien jaar achter zich te laten. Gerrard won met Liverpool tien prijzen: twee FA Cups, drie Capital One Cups, een Community Shield, de Champions League, de oude UEFA Cup en twee UEFA Super Cups.

Update 3 januari 12.37 uur - Gerrard vertrekt naar MLS en belegt persconferentie
Steven Gerrard gaat volgend seizoen inderdaad in de Major League Soccer aan de slag. Dat heeft de 34-jarige middenvelder via de kanalen van Liverpool laten weten. Zaterdagmiddag geeft hij op een persconferentie meer tekst en uitleg en misschien verklapt hij dan ook al welke club zijn bestemming wordt. Verwacht wordt dat Gerrard naar kampioen Los Angeles Galaxy gaat.


Bezig met laden …