voetbalzone

Update: Gewilde stopper neemt alvast afscheid van oude club: 'Het spijt me'

Bart Kruyt20 jul 2015, 12:48
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2015, 12:48
Advertentie

Atlético Madrid komt als winnaar uit de strijd om Stefan Savic. De verdediger werd na een sterk seizoen bij Fiorentina in verband gebracht met diverse topclubs uit binnen- en buitenland en zijn toekomst ligt dus in de Primera División. AS schrijft dat de clubs zondag een principeakkoord hebben bereikt en dat Savic maandag naar Madrid zal reizen, voor de medische keuring.

voetbalzone

Fiorentina doet mee aan de International Champions Cup en de selectie stapte zondag in het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Drie kwartier voor vertrek kreeg Savic echter te horen dat hij niet mee hoefde te reizen, omdat er een akkoord is bereikt met Atlético over een transfer. De Spanjaarden betalen naar verluidt twaalf miljoen euro en sturen bovendien middenvelder Mario Súarez als onderdeel van de deal naar Florence.

De 24-jarige Savic maakte in 2011 de overstap van Partizan Belgrado naar Manchester City, maar vertrok na een seizoen alweer uit Engeland, omdat hij werd geruild voor Fiorentina-verdediger Matija Nastasic. Savic heeft er nu drie jaar bij la Viola op zitten en speelde 86 competitieduels in de Serie A, waarin hij 4 keer wist te scoren. Daar lijkt het voorlopig dus bij te gaan blijven.

Update 21 juli 12.48 uur - Gewilde stopper neemt alvast afscheid van oude club: 'Het spijt me'
De transfer van Stefan Savic van Fiorentina naar Atlético Madrid nadert zijn voltooiing. De Montenegrijn zal dinsdag een medische keuring ondergaan in de Spaanse hoofdstad en zet daarna zijn handtekening onder een meerjarig contract. "Het einde van mijn mooie avontuur in Florence is nabij", reageert de speler. "Het spijt me dat ik de club ga verlaten. Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging."

Bezig met laden …