voetbalzone

Update: Gibbs maar even uitgeschakeld met lichte voetblessure

Daniel Cabot Kerkdijk22 sep 2010, 15:55
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 15:55
Advertentie

De mogelijke blessure van Kieran Gibbs vormde dinsdagavond een domper op de Carling Cup-overwinning van Arsenal op Tottenham Hoptspur (1-4). De jonge linkerverdediger moest de stadsderby in de 102de minuut staken vanwege een blessure aan zijn voet. De medische staf van de Londenaren vreest dat de twintigjarige Gibbs mogelijk weer met een gebroken middenvoetsbeentje kampt.

/

Gibbs moest vorig seizoen met een dergelijke kwetsuur al een groot aantal duels van The Gunners missen. Daardoor zag hij zijn kansen om aan het WK in Zuid-Afrika deel te nemen in rook opgaan. Manager Arsène Wenger hoopt dat de schade bij de linkspoot meevalt. Woensdag of donderdag zal duidelijkheid worden of Gibbs voor langere tijd aan de kant zal moeten blijven.

"We zullen nader onderzoek moeten verrichten", vertelde Wenger na afloop van de wedstrijd op White Hart Lane. "Dat is de enige domper van de avond, want ook Gibbs speelde een heel goede wedstrijd. We hopen geen slecht nieuws te krijgen. Het betreft zeer waarschijnlijk wederom een middenvoetsbeentje." Bij een breuk zal Gibbs een revalidatieperiode van minimaal zes weken moeten afwerken.

Update 15:55: Gibbs maar even uitgeschakeld met lichte voetblessure
Kieran Gibbs hoeft zich geen zorgen te maken over opnieuw een lange revalidatieperiode. De verdediger, die tijdens het duel met Tottenham Hotspur van dinsdag uitviel, heeft slechts een lichte blessure opgelopen. Gevreesd werd dat Gibbs wekenlang langs de kant zou staan met een breuk in zijn voet. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat het slechts gaat om een lichte blessure. Gibbs zou binnen enkele weken weer aan kunnen sluiten bij de selectie.

Bezig met laden …