voetbalzone

Update: Glasgow Rangers ziet af van gevallen deelnemer WK 2006

Erik van Dam05 aug 2011, 22:10
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2011, 22:10
Advertentie

Met de loopbaan van David Odonkor gaat het behoorlijk bergafwaarts. De 27-jarige vleugelspeler stond iets meer dan vijf jaar geleden nog in de kwartfinale van het WK 2006, tegen Argentinië. Inmiddels houdt hij zijn conditie op peil bij TuS Dornberg uit Bielefeld. Die club komt komend seizoen uit in de krochten van het Duits voetbal, in de vijfde divisie.

Odonkor werd tot dusverre geplaagd door blessures in zijn carrière. In de zomer van 2006 verkocht Borussia Dortmund de rechter vleugelspeler nog voor zes miljoen euro aan Real Betis, maar echt veel plezier beleefden de Spanjaarden niet aan Odonkor. In vijf jaar tijd zou hij slechts vijftig wedstrijden spelen: zware kniekwetsuren hielden hem meermaals maandenlang aan de kant. Odonkor onderging drie operaties, maar telkens ging het weer mis met de zestienvoudig Duits international.

Vorige maand kwam er eindelijk een einde aan de lijdensweg van zowel de speler als diens club, Betis. De promovendus kon het contract van Odonkor ontbinden. Interesse is er tot op heden nog niet geweest. “Ik heb in Stuttgart mijn revalidatie afgemaakt en wil nu het plezier in het voetbal weer hervinden”, laat Odonkor optimistisch weten aan Focus. “Hoe lang ik hier in Dornberg blijf weet ik nog niet, mijn uiteindelijke doel is terug te keren naar de Bundesliga. Hij werd recent in verband gebracht met promovendus FC Augsburg.

Update 28 juli 16:55 uur - Glasgow Rangers heeft gevallen deelnemer WK 2006 op proef
David Odonkor gaat wellicht in Schotland aan de slag. Glasgow Rangers meldt via de officiële kanalen dat de 27-jarige aanvaller de komende dagen mee zal doen op de training. De voormalig Duits international zit na zijn vertrek bij Real Betis zonder club en hoopt op Murray Park een contract af te dwingen.

Update 5 augustus 22:10 uur - Glasgow Rangers ziet af van gevallen deelnemer WK 2006
David Odonkor gaat niet bij Glasgow Rangers aan de slag. De vleugelspits maakte weliswaar een goede indruk, maar had weken nodig om volledig fit te worden. "David is terug naar Duitsland. Hij heeft het goed gedaan, maar er was nogal een probleem met zijn wedstrijdfitheid. Dat is ook logisch als je zo lang niet gespeeld hebt", aldus coach Ally McCoist, die zoekt naar een aanvaller die er meteen staat.

Bezig met laden …