voetbalzone

Update: Gökhan Töre rondt overstap naar Premier League af

Robin Bruggeman11 jul 2016, 15:44
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2016, 15:44
Advertentie

Slaven Bilic had Gökhan Töre tijdens zijn periode bij Besiktas al onder zijn hoede en dat is de Kroatische oefenmeester zo goed bevallen dat hij op zoek is naar een hereniging met de vleugelspeler. De Turkse topclub meldt dat het inmiddels in gesprek is met West Ham United over een verhuurbeurt van Töre.

/

Het is de bedoeling dat de Turks international voor een jaar verhuurd wordt aan the Hammers, die ook een optie tot koop hebben afgedwongen. Als de samenwerking van beide kanten bevalt, kunnen de Londenaren Töre aan het einde van het aankomende seizoen voor, naar verluidt, zo’n 11,7 miljoen euro definitief overnemen. De Engelse club probeerde in juni overigens ook al om Töre op huurbasis over te nemen, maar hun aanbod werd toen afgewezen door de Turken.

Töre verruilde Rubin Kazan in 2013 voor Besiktas en speelde sindsdien 111 wedstrijden voor de club, waarin hij negentien keer scoorde. De 24-jarige international wordt na Sofiane Feghouli, Toni Martínez, Havard Nordtveit en Domingos Quina de vijfde aanwinst van West Ham.

Update 11 juli 15.44 uur - Gökhan Töre rondt overstap naar Premier League af
De transfer van Gökhan Töre van Besiktas naar West Ham United is maandag helemaal afgerond. The Hammers laten op de eigen clubsite weten dat de vleugelspeler voor het seizoen 2016/17 gehuurd wordt van de Turken: dat kost 2,9 miljoen euro. Na het seizoen kan West Ham hem definitief inlijven voor een som van 11,7 miljoen euro. Trainer Slaven Bilic kent Gökhan nog uit de tijd dat hij zelf ook in Istanbul werkzaam was.


Bezig met laden …