voetbalzone

Update: Gouweleeuw schept duidelijkheid: ‘Ik wil vertrekken. Punt’

Daniel Cabot Kerkdijk21 jan 2013, 09:00
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2013, 09:00
Advertentie

Jefrrey Gouweleeuw sluit een winterse transfer naar AZ nog altijd niet uit. De centrale verdediger kan echter op weinig medewerking van zijn werkgever sc Heerenveen rekenen. De Friezen schoven al twee keer een bod van AZ op Gouweleeuw van tafel.

/

Gouweleeuw blijft niettemin hopen op een winters vertrek naar Alkmaar. "Als het aan mij ligt, ben ik deze maand nog weg", vertelt hij aan De Telegraaf. Hij heeft geen geweldige band met trainer Marco van Basten. "Hij heeft gezegd dat we er gewoon nog een paar goede maanden van moeten maken als ik blijf." Gouweleeuw heeft in het Abe Lenstra Stadion nog een contract tot de zomer van 2014.

AZ wil anticiperen op het verwachte vertrek van Nick Viergever komende zomer. De Noord-Hollanders raakten bovendien eind augustus Niklas Moisander kwijt aan Ajax en hadden toen geen tijd meer om een vervanger aan te trekken.

Update 16 januari 14.12 uur - ‘Wat ons betreft is de situatie rond Gouweleeuw helder’
Volgens directeur Johan Hansma van sc Heerenveen vindt Jeffrey Gouweleeuw het niet erg om het seizoen in Friesland af te maken. “Dat hij heel graag naar AZ wilde vertrekken, is ietwat vertekend in de media verschenen”, zegt Hansma tegen Voetbal International. “Jeffrey heeft duidelijk gemaakt wat zijn wens is en daarbij heeft een tussentijdse transfer naar AZ zijn voorkeur. Als je dat weet, kun je dus ook niet verrast worden. Maar nu werd er gesuggereerd dat hij onmiddellijk wil vertrekken, terwijl hij in een gesprek met ons heeft gezegd dat het ook geen probleem zou zijn dit seizoen eerst af te maken. Wat ons betreft is de situatie dus helder.”

Update 21 januari 10.00 uur - Gouweleeuw schept duidelijkheid: ‘Ik wil vertrekken. Punt’
Het blijft onzeker of Jeffrey Gouweleeuw deze maand nog vertrek bij sc Heerenveen, maar duidelijk is wel dat de verdediger niet blij is met de uitlatingen van directeur Johan Hansma; de beleidsbepaler liet zich ontvallen dat Gouweleeuw het niet erg zou vinden om het seizoen af te maken in Friesland. De speler zelf ziet dat toch anders. “Volgens mij is het duidelijk hoe ik mij heb uitgesproken. Het heeft geen zin om honderd keer mezelf te gaan herhalen. Iedereen weet hoe het zit, dus ook de directie. Ik wil vertrekken. Punt”, vertelt Gouweleeuw aan de NOS.

Bezig met laden …