voetbalzone

Update: Griekse bond maakte tijdelijke opvolger van Ranieri officieel

Matthijs van Laar16 nov 2014, 10:25
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2014, 10:25
Advertentie

Claudio Ranieri heeft het niet lang volgehouden als bondscoach van Griekenland. De Italiaan werd na het WK in Brazilië aangesteld, maar slaagde er niet in om de nationale elf van het Zuid-Europese land naar zijn hand te zetten en moet vertrekken. Wat heet: vrijdagavond ging de Europees kampioen van 2004 in eigen huis met 0-1 onderuit tegen het nietige Faeröer Eilanden.

voetbalzone

Griekenland zette daarmee de bijzonder povere reeks verder voort. Uit de eerste drie EK-kwalificatieduels haalde het land slechts één punt, na een gelijkspel tegen Finland. Thuisduels met Roemenië en Noord-Ierland gingen verloren. De Grieken leden daarmee al net zoveel nederlagen als in de voorgaande drie EK-kwalificatiecampagnes bij elkaar. Volgens een verklaring van de Griekse bond zit Ranieri dinsdag nog wel op de bank bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Servië. Daarna vertrekt de coach definitief.

Deelname aan het toernooi in Frankrijk is daarmee serieus in het geding. Omdat ook de derde plek via play-offs mogelijk recht geeft op een ticket is Griekenland nog niet helemaal kansloos, maar met een achterstand van zes punten op Hongarije lijkt dat onbegonnen werk. Wie Ranieri, die naar verluidt anderhalf miljoen euro meekrijgt, moet opvolgen is nog onbekend. Giovanni Trapattoni wordt genoemd.

Update 16 november 11.25 uur - Griekse bond maakte tijdelijke opvolger van Ranieri officieel
Griekenland heeft Kostas Tsanas benoemd tot interim-trainer van de nationale voetbalploeg. De nationale voetbalbond ontsloeg zaterdag bondscoach Claudio Ranieri nadat Griekenland zich thuis blameerde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faeröer Eilanden (0-1 verlies). Beide partijen zijn nog in gesprek over de afwikkeling van het contract à 1,5 miljoen euro. Griekenland oefent dinsdag op Kreta tegen Servië. Tsanas wordt daarbij geassisteerd door Nektarios Pantazis.

Bezig met laden …