voetbalzone

Update: Gudelj bedankt voor Bosnië en wacht uitnodiging Servië af

Erik van Dam19 feb 2014, 06:55
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2014, 06:55
Advertentie
voetbalzone

Nemanja Gudelj verklaarde een week geleden dat hij droomt van deelname aan het WK 2014. De middenvelder van AZ werd zelf geboren in Servië, maar omdat zijn ouders in Herzegovina geboren werden zou spelen voor Bosnië-Herzegovina ook een optie zijn. De nationale bond van dat land heeft de 22-jarige Gudelj nu voor het eerst een uitnodiging gestuurd.

Bosnië won zijn groep tijdens de kwalificatiecyclus voor het WK 2014 en is er dus bij in Brazilië. Bondscoach Safet Susic heeft nog circa vier maanden de tijd om te bepalen wie hij meeneemt en wie niet. Gudelj mag voorlopig dromen van een ticket richting Zuid-Amerika, want hij is uitgenodigd voor de vriendschappelijke interland tegen Egypte op 5 maart.

Na het duel met de Egyptenaren speelt Bosnië-Herzegovina in mei nog een vriendschappelijk toernooi in de Verenigde Staten, waaraan verschillende landen deelnemen. Op 15 juni begint het WK echt voor het land, dat ingedeeld is in een groep met Argentinië, Nigeria en Iran.

Update 14 februari 15.58 uur - Gudelj weet niets van uitnodiging voor interland Bosnië
Nemanja Gudelj zou zijn opgeroepen voor de interland Bosnië-Herzegovina, maar heeft zelf niets gehoord. "De procedure is dat de bond zich meldt bij de club, maar AZ heeft nog niets gehoord", zegt de middenvelder tegen het Noordhollands Dagblad. Hij benadrukt dat hij ook nog geen knoop heeft doorgehakt als het gaat om zijn interlandloopbaan: "Het kan zijn dat ik binnenkort ook door de Servische bondscoach wordt opgeroepen. Servië speelt in maart ook een interland."

Update 19 februari 07.55 uur - Gudelj bedankt voor Bosnië en wacht uitnodiging Servië af
Nemanja Gudelj heeft een uitnodiging van de voetbalbond van Bosnië en Herzegovina afgeslagen. De middenvelder van AZ heeft besloten dat hij niet voor het geboorteland van zijn ouders wil uitkomen. Volgens het Algemeen Dagblad wacht Gudelj liever op een uitnodiging van Servië, het land waar hij zijn jeugdinterlands voor heeft afgewerkt. In principe kan de middenvelder ook voor het Nederlands elftal uitkomen, maar dat lijkt momenteel niet aan de orde.

Bezig met laden …