voetbalzone

Update: ‘Gündogan weet dat we spoedig een beslissing verwachten’

Bart Kruyt30 dec 2013, 16:10
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2013, 16:10
Advertentie

Nuri Sahin werd geen succes bij Real Madrid, maar de Spanjaarden willen het nu toch gaan proberen met een andere Turks-Duitse middenvelder van Borussia Dortmund. Real houdt rekening met een vertrek van Xabi Alonso, die over een aflopend contract beschikt, en ziet in Ilkay Gündogan een geschikte opvolger. De vader van de middenvelder is bekend met de interesse van Real.

/

Irfan Gündogan is niet alleen de vader, maar ook de zaakwaarnemer van de achtvoudig Duits international. In april wees hij nog een aanbieding van Borussia Dortmund voor een nieuw contract, lopend tot medio 2017, af. Gündogan ligt nu nog maar voor anderhalf jaar vast en Borussia zal de middenvelder zodoende in de zomer moeten verkopen, als het nog wat aan hem wil verdienen.

Mocht Alonso inderdaad vertrekken bij Real, dan is de 23-jarige Gündogan een belangrijke kandidaat om hem op te volgen. "De belangstelling van Real voor mijn zoon is serieus en ze willen graag onderhandelen", zegt Irfan Gündogan tegen AS. "Maar we kunnen niets doen totdat Ilkay hersteld is van zijn rugblessure. Als hij weer wedstrijden gaat spelen, kunnen we gaan praten."

Gündogan speelt sinds 2011 voor Borussia, dat de middenvelder toen overnam van 1.FC Nürnberg. Hij speelde tot dusver 56 competitiewedstrijden voor de club, maar kwam dit seizoen pas tot een duel: Gündogan deed alleen in de eerste speelronde mee tegen FC Augsburg en zit sindsdien in de lappenmand.

Update 29 december 20.30 uur - Dortmund reageert verbaasd op ‘interesse’ Real in Gündogan
Real Madrid heeft volgens Irfan Gündogan serieuze belangstelling voor zijn zoon en Borussia Dortmund-middenvelder Ilkay Gündogan. Bij BVB is men echter niet op de hoogte van de Spaanse interesse: “Als we alles van de Spaanse media moeten geloven, zouden we ons zorgen moeten maken over of we überhaupt nog wel een heel elftal kunnen opstellen. We hebben niet van Ilkay of zijn vader begrepen dat hij wil vertrekken”, zegt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke tegen BILD.

Update 30 december 17.10 uur - ‘Gündogan weet dat we spoedig een beslissing verwachten’
Ilkay Gündogan heeft bij Borussia Dortmund nog een contract voor achttien maanden en hij wordt in verband gebracht met Real Madrid en Manchester United. BVB hoopt het contract van de middenvelder te verlengen. “We willen hem uiteraard graag behouden, maar er is nog geen overeenkomst. Uiteindelijk kan alleen hij beslissen over zijn toekomst. Hij weet dat we spoedig een antwoord van hem verwachten”, zegt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke tegen SZ.

Bezig met laden …