voetbalzone

Update: Hannover 96 haalt na 'te kleine' França ook oud-AZ'er binnen

Thijs Post22 jan 2013, 18:55
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2013, 18:55
Advertentie

Bij Hannover 96 zocht men een fysiek sterke middenvelder en die vond men in Brazilië in de persoon van França. De 21-jarige controleur van Coritiba werd met veel bombarie binnengehaald. “Met zijn fysieke afmetingen van 1.90 meter en 88 kilogram is hij een robuuste speler die we goed kunnen gebruiken”, jubelde sportief directeur Jörg Schmadtke. Tot bleek dat er iets niet helemaal klopte.

/

Tijdens de perspresentatie stond França naast trainer Mirko Slomka en França bleek kleiner te zijn, terwijl Slomko ‘slechts’ 1.87 meter is. Een nieuwe meting werd verricht en França bleek negen centimeter kleiner te zijn dan hij had aangegeven: niet 1.90 meter, maar 1.81 meter. Het gewicht van França bleek wel te kloppen en zonder de negen centimeter blijkt hij dus zelfs iets te zwaar te zijn.

Een belemmering voor een contract vormde het niet, zo melden diverse Duitse media. França tekende tot medio 2016 bij de club die dit seizoen tegenstander van FC Twente was in de Europa League. Na Johan Djourou, André Hoffmann en Pawel Wsolek is hij de vierde winteraankoop van de nummer elf van de Bundesliga.

Update 22 januari 19.55 uur - Hannover 96 haalt na 'te kleine' França ook oud-AZ'er binnen
Sebastien Pocognoli zet zijn loopbaan voort in de Bundesliga. De Belgische vleugelverdediger is overgenomen van Standard Luik en zette dinsdagavond zijn handtekening onder een contract voor drieënhalf jaar bij Hannover 96. De 25-jarige Pocognoli is de vijfde winteraanwinst van de nummer elf van de Duitse competitie en speelde eerder in zijn loopbaan nog tweeënhalf jaar voor AZ.

Bezig met laden …