voetbalzone

Update: Hannover 96 zet streep door naam van Douglas: 'Boek gesloten'

Erik van Dam09 jul 2013, 14:50
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2013, 14:50
Advertentie

Hannover 96 wordt wellicht de nieuwe werkgever van Douglas. De 25-jarige Braziliaan met een Nederlands paspoort is transfervrij na zes seizoenen bij FC Twente en heeft nog geen nieuwe club gevonden. Enkele geïnteresseerde partijen in Engeland haakten af vanwege de onduidelijke en ondeskundige zaakwaarnemers rond de verdediger. Hannover 96 ziet zijn komst echter nog zitten.

/

De nummer negen van het vorige seizoen in Duitsland zag Johan Djourou via Arsenal naar Hamburger SV en ziet in Douglas de ideale vervanger; hij viel de club het eerst op in de twee Europa League-wedstrijden die FC Twente en Hannover 96 tegen elkaar speelden. Directeur Dirk Dufner zou gecharmeerd zijn van de stopper en hem een aanbieding willen doen.

Volgens BILD gaat het om een verbintenis voor vier seizoenen, met een jaarsalaris van 1,4 miljoen euro. Douglas gaf eerder al aan open te staan voor een andere competitie dan de Eredivisie; hij zoekt vooral naar een uitdaging. Eerder werden twee andere Bundesligisten al met de verdediger in verband gebracht: Schalke 04 en VfL Wolfsburg.

Update 7 juli 00.15 uur - 'We willen Douglas, dat zou een zeer goede versterking zijn'
Bij Hannover 96 komt men er eerlijk voor uit dat Douglas een van de kandidaten is om de defensie van nieuwe impulsen te voorzien. "We willen Douglas, dat zou een zeer goede versterking zijn", erkent voorzitter Martin Kind in BILD. De 25-jarige Nederlandse Braziliaan kan bij die 96er een contract voor vier jaar tekenen, à 1,4 miljoen euro per jaar, exclusief een tekenpremie van 250.000 euro.

Update 9 juli 14.50 uur - Hannover 96 zet streep door naam van Douglas: 'Boek gesloten'
Hannover 96 heeft besloten om geen werk meer te maken van de komst van Douglas. "Dat boek is gesloten", zegt technisch directeur Dirk Dufner in Kicker. "Als Douglas had aangegeven dat hij graag naar Hannover zou willen komen, dan hadden we gas gegeven. Maar dat is niet het geval." Dinsdag werd bekend dat FC Twente een transfersom kan vragen voor de verdediger, omdat hij is vergeten zijn contract op te zeggen. Volgens vicevoorzitter Aldo van der Laan van Twente heeft de club uit Enschede echter nog niet besloten of het dit ook daadwerkelijk zal gaan doen.

Bezig met laden …