voetbalzone

Update: ‘Hart heeft krediet verspeeld en moet zaterdag op bank beginnen’

Daniel Cabot Kerkdijk01 nov 2013, 18:10
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2013, 18:10
Advertentie

Joe Hart dreigt zijn basisplek bij Manchester City kwijt te raken, zo schrijven diverse Britse media dinsdag. De doelman ging afgelopen zondag in de slotminuten van de topper tegen Chelsea (2-1 verlies) in de fout en dat betekende alweer zijn negende blunder in het huidige kalenderjaar. Concurrent Costel Pantilimon mag zich nu van manager Manuel Pellegrini gaan bewijzen.

/

Miscommunicatie tussen Matija Nastasic en Hart zorgde ervoor dat Fernando Torres in extremis de overwinning aan Chelsea kon bezorgen. Hoewel Hart beweert dat hij schreeuwde dat de bal voor hem was, is men bij the Citizens van mening dat de doelman schuldig is aan het tegendoelpunt. Het is niet de eerste keer dat Pellegrini vraagtekens bij het optreden van Hart zet.

In het Champions League-duel met Bayern München (1-3 verlies) ging Hart ook enkele malen opzichtig in de fout en weigerde Pellegrini na afloop om de doelman in bescherming te nemen. Ook in de wedstrijden tegen Cardiff City en Aston Villa viel Hart in negatief opzicht op. De vorm van de doelman is ook bondscoach Roy Hodgson een doorn in het oog.

Pantilimon zou dinsdagavond tegen Newcastle United, in het kader van de Carling Cup, sowieso onder de lat beginnen. Mocht hij op St James’ Park echter een goede indruk maken, dan zal Pellegrini ervoor kiezen om de Roemeen ook zaterdag tegen Norwich City tussen de palen plaats te laten nemen.

Update 1 november 19.10 uur - ‘Hart heeft krediet verspeeld en moet zaterdag op bank beginnen’
Het begint er steeds meer op te lijken dat Joe Hart niet meer de onbetwiste eerste keuze is in het doel van Manchester City. The Guardian en de BBC melden dat Hart zaterdag op de bank moet plaatsnemen als the Citizens het opnemen tegen Norwich City. Dat melden ze op basis van de laatste training van de Engelse voetbalgrootmacht. Costel Pantilimon, die woensdag ook onder de lat stond in het League Cup-duel met Newcastle United, krijgt de voorkeur.

Bezig met laden …