voetbalzone

Update: ‘’Harter Hund’ Verbeek bijna zeker van baan in Bundesliga’

Erik van Dam21 okt 2013, 18:20
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2013, 18:20
Advertentie

Er worden steeds meer namen genoemd van Nederlandse kandidaat-trainers bij 1.FC Nürnberg. Een week geleden kwam naar buiten dat de Duitsers zouden denken aan Fred Rutten als nieuwe coach, na het ontslag van Michael Wiesinger. Woensdag kwam daar de naam van Gertjan Verbeek bij en vrijdag schrijft Kicker dat ook René Meulensteen op de lijst met mogelijke trainers staat.

Meulensteen werkte van 2001 tot afgelopen zomer bij Manchester United, op een jaar als hoofdtrainer van het Deense Bröndby IF na. Hij was de laatste jaren de rechterhand van Sir Alex Ferguson. Toen de Schot besloot met pensioen te gaan, koos Meulensteen ervoor David Moyes niet ‘in de weg te lopen’ en ook te vertrekken. Hij was vervolgens kortstondig coach bij Anzhi Makhachkala, maar vertrok daar zeer snel.

Vrijdag zou Meulensteen gesignaleerd zijn in Nürnberg, schrijft de Duitse sportkrant. Zaterdag zou hij samen met hoofdscout Christian Möckel naar de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt gaan kijken en dan zondag of maandag een contract tekenen bij 1.FC Nürnberg. Het leek er sterk op dat Meulensteen aan het werk zou gaan in Qatar. Anderhalve week geleden erkende hij een aanbieding te hebben ontvangen van de nationale bond: daar kon hij technisch directeur worden. Meulensteen noemde het ‘een aanbieding van de buitencategorie’.

Update 21 oktober 08.00 uur - 'Nürnberg kiest maandag tussen Koller en Nederlander'
Afgelopen weekend werd beweerd dat René Meulensteen de nieuwe hoofdtrainer van 1.FC Nürnberg zou worden, maar maandag is de berichtgeving alweer heel anders. Volgens BILD kiest de huidige nummer zestien van de Bundesliga binnen 24 uur voor een nieuwe hoofdtrainer en zijn er nog twee kandidaten over: Marcel Koller en Gertjan Verbeek. Laatstgenoemde schijnt al te hebben aangegeven dat hij graag aan de slag wil gaan bij Nürnberg.

Update 21 oktober 18.20 uur - ‘’Harter Hund’ Verbeek bijna zeker van baan in Bundesliga’
Gertjan Verbeek gaat in de Bundesliga aan de slag als trainer van 1. FC Nürnberg, zo verzekeren diverse Duitse media maandagavond. De oefenmeester zal dinsdag waarschijnlijk voor het eerst een training leiden. Naar verluidt dient de raad van toezicht van de Duitse club maandagavond nog akkoord te gaan met de benoeming van Verbeek, die door Duitse media wordt omschreven als harter Hund, en tevens de contractuele voorwaarden nog goed te keuren.

Bezig met laden …